Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τηρεί “διακριτικές αποστάσεις” από τούς "δανεισμούς" τών Γλυπτών τού Παρθενώνα...

«Επανένωση», όχι δανεισμός...
...για τα Γλυπτά του Παρθενώνα...
Η Όλγα Κεφαλογιάννη έχει κάθε λόγο να είναι πικραμένη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς δεν την τοποθέτησε τελικώς στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, καίτοι υπήρχε σχετική προσυνεννόηση μεταξύ των δύο. Πάντως, η ίδια είναι προσεκτική και δεν δίνει αφορμές και λαβές για σχόλια.

Όμως, όποιος μπορεί να διαβάσει πίσω από τις λέξεις καταλαβαίνει. Για παράδειγμα, ενόσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα ήταν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προσπαθούσε να πείσει ότι η κυβέρνηση δεν παραιτείται της διεκδίκησης ούτε της κυριότητάς τους, η Όλγα Κεφαλογιάννη προέβη σε μία παρέμβαση με σημασία: μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra, επανέλαβε ότι τα γλυπτά είναι ελληνικά, ωστόσο απέφυγε επιμελώς και... επιμόνως να τοποθετηθεί στην ερώτηση αν η ίδια θα χρησιμοποιούσε την λέξη «δανεισμός», που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Observer.

Συν τοις άλλοις, η ίδια μίλησε περισσότερες από πέντε φορές για «επανένωση» των Γλυπτών, λέγοντας ότι «το ίδιο το μνημείο τα ζητάει πίσω» και προσθέτοντας με νόημα ότι... «αυτή είναι η σωστή λέξη». 

Το ερώτημα είναι αν η Όλγα χρησιμοποιεί την σωστή λέξη, άραγε ποιον «δείχνει» ότι... χρησιμοποιεί τη λαθεμένη;...

Πηγή: matrix24.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.