Κυριακή 11 Απριλίου 2021

ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ : "ΟΛΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ..."

                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ τής δημοτικής παράταξης 
                                    "ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ"
Με βαρύγδουπο τρόπο ο Δήμαρχος κ. Κ. Κουκάς ανακοίνωσε προ ημερών πρωτοβουλία του Δήμου, η οποία κατά τους ισχυρισμούς του θα συμβάλει ουσιαστικά στην προστασία της υγείας των κατοίκων και στην εδραίωση του κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.
Ας δούμε σε τι συνίσταται η πρωτοβουλία.
Ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε σε απευθείας ανάθεση υπηρεσίας διενέργειας rapid test αντιγόνου για ανίχνευση του κορωνοϊού στους επιβάτες των πλοίων που θα φθάνουν στο λιμάνι της Μυκόνου τις επόμενες 60 μέρες.
Τα rapid test, τα οποία θα είναι προαιρετικά (50-100 τη μέρα για το σύνολο των επιβατών) θα διενεργούνται σε ειδικό χώρο στο λιμάνι, από ομάδα που θα απαρτίζουν ιδιώτης γιατρός μικροβιολόγος και νοσηλευτής, συνεπικουρούμενοι από 3 υπαλλήλους του Δήμου.
Το κόστος της υπηρεσίας ορίσθηκε σε 31.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, με δωρεάν παραχώρηση από το Δήμο των κιτ του τεστ.
Αυτά συμβαίνουν στα χαρτιά. Ας δούμε όμως ρεαλιστικά πως θα λειτουργήσει και τι αποτελέσματα μπορεί να έχει αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της διάδοσης του ιού.
-Κατ’ αρχάς η ανίχνευση κρουσμάτων μεταξύ των επιβατών που φθάνουν στο λιμάνι γίνεται τη στιγμή που η Μύκονος είναι στο ‘‘βαθύ κόκκινο’’, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιός έχει ήδη διασπαρεί στην κοινότητα και φορείς του ιού βρίσκονται ήδη και κινούνται μέσα στο νησί.
Έχει ήδη επισημανθεί, ότι... 
...συνέχεια...
...εδώ και καιρό οι δήμοι άλλων νησιών (π.χ. Σύρος, Σαντορίνη) διενεργούν καθημερινά μαζικά τεστ με κινητά συνεργεία σε κάθε περιοχή των νησιών τους, πράγμα που δεν έπραξε ο Δήμος Μυκόνου.
Είχε επίσης επισημανθεί ότι αυτό που χρειαζόταν ήταν η αυστηροποίηση των ελέγχων από την αρχή του έτους, σε όλες της πύλες εισόδου του νησιού, για να διακριβωθεί αν αυτοί που έμπαιναν στο νησί μας ήταν εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, πράγμα το οποίο ουδέποτε έγινε.
-Δεύτερον, τα τεστ που θα πραγματοποιούνται στο λιμάνι μας, σε όσους φτάνουν ακτοπλοϊκά στη Μύκονο είναι προαιρετικά. Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος σοβαρά, ότι οι επιβάτες που αποβιβάζονται στο λιμάνι μετά από ένα πολύωρο ταξίδι, θα στηθούν οικειοθελώς στην ουρά για να κάνουν ένα τεστ, το οποίο σε περίπτωση που προκύψει θετικό, θα τους περιορίσει τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στο νησί;
-Τρίτον, ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα με το ΑΜΚΑ του να προμηθευτεί δωρεάν από τα φαρμακεία και να πραγματοποιήσει μόνος του self-test για να εξακριβώσει αν έχει πρόβλημα.
Επομένως ποιος ο λόγος να απευθυνθεί στο κλιμάκιο του λιμανιού, όταν είναι κατάκοπος και κυρίως βιάζεται να φτάσει στον τελικό προορισμό εντός του νησιού;
Απ’ όλα τα παραπάνω ο καθένας καταλαβαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια επικοινωνιακού κυρίως χαρακτήρα πρωτοβουλία του κ. Κουκά.
Ενός Δημάρχου Επιμηθέα, που τρέχει πάντα πίσω από τα γεγονότα.

ΥΓ1. Ο Δήμος Μυκόνου έχει μέχρι σήμερα επιχορηγηθεί από την Κυβέρνηση με το ποσό του 1.500.000 ευρώ περίπου, για την αντιμετώπιση των αναγκών που δημιούργησε η πανδημία. Τα χρήματα αυτά έπρεπε να διατεθούν έγκαιρα κ ουσιαστικά στην αρχή της χειμερινής περιόδου, ώστε το νησί να μη βυθιστεί δυο φορές στο ‘‘βαθύ κόκκινο’’ όπου και παραμένει, καθώς επίσης και σε δράσεις ουσιαστικής προετοιμασίας του νησιού εν όψη της τουριστικής περιόδου.

ΥΓ2. Έχει απασχολήσει το Δήμαρχο το γεγονός ότι από τα στατιστικά στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα, η Μύκονος εμφανίζεται τελευταία στην Ελλάδα σε ποσοστό εμβολιασθέντων κατοίκων σε σχέση με τον πληθυσμό της ;
11 Απριλίου 2021
                                                ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.