Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ισόβια και 25 χρόνια στον δράστη της κακοποίησης της Μυρτώς





Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Σύρου με την κατάθεση της μητέρας, η οποία βρήκε ετοιμοθάνατη την κόρη της στην παραλία, να είναι συγκλονιστική. Περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρήκε την Μυρτώ, ανέφερε αναλυτικά το πως την μετέφερε στο νοσοκομείο αλλά και τον «γολγοθά» που ακολούθησε για να καταλήξει αναφέροντας: «Το παιδί μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν. Γι' αυτό ζητώ την καταδίκη του, όχι για μένα αλλά για να δικαιωθεί το παιδί μου».
Ο Πακιστανός στην απολογία του παραδέχθηκε την κακοποίηση και τον βιασμό της κοπέλας και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.
Αναλυτικά οι ποινές που του επιβλήθηκαν από το δικαστήριο, το οποίο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, είναι: Ισόβια κάθειρξη για την ληστεία, ποινή κάθειρξης 18 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, ποινή κάθειρξης 18 ετών για τον βιασμό και τρεις μήνες φυλάκιση για παράνομη εργασία
Παράλληλα του επιβλήθηκε ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
Η 16χρονη Μυρτώ, βρίσκεται σήμερα σε ειδικό κέντρο στη Λάρισα όπου συνεχίζει την θεραπεία της μετά από πολύμηνη παραμονή της σε κέντρο αποκατάστασης των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.