Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο Ι. Διώτης


 

 Eλεύθερος, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές Διαφθοράς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης, που είναι αντιμέτωπος με δύο αδικήματα στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
Στον κ. Διώτη καταλογίζεται ότι δεν μερίμνησε να αξιοποιηθούν τα στοιχεία του επίμαχου ηλεκτρονικού αρχείου με τα ονόματα καταθετών στην HSBC Ελβετίας.
Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για απιστία σε βάρος του Δημοσίου (κακούργημα) και για υπεξαγωγή εγγράφου (πλημμέλημα).
kathimerini.gr

1 σχόλιο:

  1. Διώτης: «Από την πρώτη στιγμή που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μου έστειλε εντελώς ατύπως ένα στικάκι με την υποτιθέμενη λίστα Ελλήνων καταθετών στην Γενεύη και με δεδομένο ότι αυτή ήταν προϊόν υποκλοπής από μέρους κάποιου άπιστου και αργυρώνητου υπαλλήλου, στη συνέχεια δε και παρέμβασης των μυστικών υπηρεσιών διατύπωσα την άποψη ότι η λίστα αυτή δεν ήταν αποδεικτικά αξιοποιήσιμη.
    Η κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω δεν είναι σύννομη γιατί έγκειται ακριβώς στο ότι εγώ παρέλειψα να χρησιμοποιήσω τη "λίστα Λαγκάρντ" πράγμα που θα είχε υποτίθεται κατ ανάγκη ως αποτέλεσμα την είσπραξη σημαντικών ποσών από το ελληνικό δημόσιο. Όμως η λίστα δεν ήταν αξιοποιήσιμη και έλεγχος των εγγράφων της λίστας χωρίς την χρησιμοποίησή της είναι αδιανόητος.»

    Μια από τις κατηγορίες εναντίον Παπακωνσταντίνου είναι οτι δεν αξιοποίησε την λίστα και έχασε το κράτος... Τι να πει κανείς.. Την έδωσε ο ΥΠΟΙΚ στον προϊστάμενο της ΔΟΥ, ο οποίος στην αρχή έλεγε οτι δεν του έδωσε οδηγίες τι να την κάνει(!) και στην συνέχεια είπε οτι έτσι και αλλοιώς δεν μπορούσε να κάνει κάτι γιατί ήταν παράνομη η χρήση της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.