Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Η ΝΕΑ ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Φελνίκος
Αναμφίβολα οι ειδήσεις του Σαββατοκύριακου για την Ελλάδα ήταν πρωτευόντως οι ήττες των εθνικών μας ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ και δευτερευόντως οι δηλώσεις Σαμαρά και Βενιζέλου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Για μένα όμως η είδηση στην οποία πρέπει να σταθούμε περισσότερο προκύπτει από μια δημοσκόπηση.
Όχι από αυτές που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, αλλά από μια δημοσκόπηση που έγινε στην Γαλλία και η οποία δείχνει ότι η Μαρίν Λεπέν είναι το πρώτο φαβορί για να διαδεχθεί τον Ολάντ στον προεδρικό θώκο. Φυσικά οι προεδρικές εκλογές αργούν ακόμη. Θα γίνουν σε τρία χρόνια, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι ο Ολάντ θα αντέξει ή δεν θα αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα καταδείξουν, όπως όλα δείχνουν, τη δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα και τον οδηγήσουν σε παραίτηση. Πάντως ο Μανουέλ Βαλς, ο Γάλλος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση συμφώνησε πως η Μαρίν Λεπέν βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας
Εάν αυτό συμβεί και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο επαναλάβει το θρίαμβο των ευρωεκλογών (όπου ανεδείχθη πρώτο κόμμα με 25%, αφήνοντας δεύτερη τη συντηρητική δεξιά με 20% και τρίτο το Σοσιαλιστικό κόμμα με 15%) η Ευρωπαϊκή Ένωση παύει να υπάρχει. Τουλάχιστον όπως τη γνωρίζουμε και την οραματίστηκαν οι εμπνευστές της. Οι άνεμοι του ευρωσκεπτικισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας θα τη σαρώσουν.
Μια Γαλλία της Λεπέν είναι λογικό να υποθέσουμε πως θα γίνει το σημείο αναφοράς όλων των εθνικιστικών, ρατσιστικών και ευρωσκεπτικιστικών κινημάτων σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο, που γνωρίζουν άνθιση λόγω της κρίσης υπερχρέωσης, των πολιτικών λιτότητας και των φαινομένων αυξανόμενης ανεργίας, φτωχοποίησης και μετανάστευσης, ιδιαίτερα στο Νότο και την περιφέρεια της ΕΕ.
Η γερμανική επικυριαρχία θα αμφισβητηθεί και το πρώτο θύμα, ως είναι φυσικό, θα είναι...

συνέχεια
... η ευρωζώνη, το κοινό νόμισμα και η τραπεζική ενοποίηση, ενώ και -η ρέπουσα εντόνως προς τον ευρωσκεπτικισμό- Βρετανία θα αποκτήσει την δικαιολογητική βάση, που με μπροστάρη τον Φάρατζ ψάχνει, για να αποχωρήσει από την ΕΕ.
Μια τέτοια εξέλιξη θα αιμοδοτήσει και τον γερμανικό εθνικισμό δυναμώνοντας εκείνες τις φωνές στο Βερολίνο που σήμερα ζητούν επιστροφή στο μάρκο και αύριο, ανάλογα και με τις εξελίξεις -στις οποίες πρέπει να συνυπολογίσουμε τους τζιχαντιστές, την Ουκρανία και την αραβική βαρυχειμωνιά στην οποίαν μετετράπη η αραβική άνοιξη- είναι πολύ πιθανό να απαιτήσουν το σπάσιμο των "ευρωπαϊκών αλυσίδων" που εμποδίζουν τον παγγερμανισμό.
Μια Γαλλία της Λεπέν ουσιαστικά θα βοηθήσει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα Δ' Γερμανικό Ράιχ, που σήμερα είναι μόνον οικονομικό. Η ερίτιμος Μαρίν Λεπέν μπορεί να αρνείται τις ναζιστικές φαντασιώσεις του πατέρα της Ζαν-Μαρί, αλλά τυχόν επικράτησή της στη Γαλλία θα αποδειχθεί πως είναι αυτή το "τέκνο του σατανά", αφού θα απελευθερώσει όλες τις δυνάμεις του κακού στην Ευρώπη.
Δεν ξέρω πως μπορεί να ανακοπεί η πορεία της Μαρίν Λεπέν προς την εξουσία στη Γαλλία καθώς η εκλογική πάχυνση των ποσοστών του Εθνικού Μετώπου συντελείται από την ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών της υποθέσεων της Ε' Γαλλικής Δημοκρατίας. Η Γαλλία, σήμερα, δεν είναι απλώς ο καναπές της Μέρκελ, αλλά δημοσιονομικά είναι ο μεγάλος ασθενής της ευρωζώνης. Είναι η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, που αν "σκάσει" θα τα κάνει όλα Γης Μαδιάμ.
Αν η ΕΕ δεν αλλάξει κατεπειγόντως πολιτική, αν οι Γερμανοί δεν συνειδητοποιήσει πως από το δημοσιονομικό λοιμοκαθαρτήριο, στο οποίο έχουν στοιβάξει κράτη και λαούς της Ευρώπης, οι μόνοι που βγαίνουν υγιείς είναι οι Λεπενίτες και οι όμοδοξοί τους, τότε στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορούν τέρατα -παιδιά που ασμένως θα υιοθετούσε ο δικός τους Αδόλφος. Θέλω να πιστεύω πως δεν θέλουν αυτό.
Κατά τα άλλα, στο υπερωκεάνιο που λέγεται Ελλάς, οι ειδήσεις του Σαββατοκύριακου είναι η ήττα των εθνικών μας ομάδων στο ποδόσφαρο και το μπάσκετ και οι δηλώσεις των Σαμαρά και Βενιζέλου, από τη ΔΕΘ, ότι θα βρεθούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πως το κακό παιδί της παρέας είναι ο Τσίπρας. Και φυσικά τις επόμενες ημέρες θα είναι οι δηλώσεις Τσίπρα ότι θα βρεθούν οι 121 ήρωες που θα μπλοκάρουν την προεδρική εκλογή και πως οι βελζεβούληδες της ιστορίας είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.
Α, ξέχασα, τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν και τα "Ζαππειακά" του ΠΑΣΟΚ και η έλλειψη τακτ του οικοδεσπότη Γ. Παπανδρέου και των τζιχαντιστών οπαδών του στον υψηλό προσκεκλημένο τους Ευάγγελο Βενιζέλο...
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.