Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ζητείται όραμα και πάθος για τα Διβούνια...

...Η ΚΕΠΟΜ καλεί τον Δήμο, τους πολίτες και τις συλλογικότητες του νησιού σε αγώνα για να μη γίνει η ζημιά μεγαλύτερη.
Η περιοχή των Διβουνιών φωτογραφημένη από ψηλά, από τον Άι Λια photo: Βιβή Χανιώτη
                   Η περιοχή των Διβουνιών φωτογραφημένη από ψηλά, από τον Άι Λια     (photo: Βιβή Χανιώτη)
 
Mε απόφαση της Ολομέλειας της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου καταθέσαμε χθες βράδυ (Παρασκευή 27.2.15), στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, πρόταση-πλαίσιο για έναν διαφορετικό προσανατολισμό αναφορικά με το σχεδιαζόμενο υπερμεγέθες 4.500 τ.μ. ξενοδοχειακό συγκρότημα στα Διβούνια.
Με γνώμονα την αισθητική αποκατάσταση και την προστασία της πιο σημαντικής, ίσως, περιοχής φυσικού κάλλους, γωνιάς της Μυκόνου, η πρότασή μας είναι λογική, είναι σαφής και αποκαθιστά ένα μεγάλο λάθος που έγινε την δεκαετία του 90. Τότε η περιουσία της Μονής Τουρλιανής άλλαξε χέρια χωρίς παραγματικό λόγο και χωρίς ουσιαστικά κανένα ανταποδοτικό αποτέλεσμα. Δεν γυρνάμε πίσω, πάμε μπροστά και ζητάμε από τον Δήμο, τους φορείς, τους πολίτες και τις συλλογικότητες του νησιού να σκεφτούμε σοβαρά και να διερευνήσουμε σήμερα κιόλας τον νόμιμο τρόπο να επιστρέψουν, τα συγκεκριμένα κτήματα 92.000 τετραγωνικών μέτρων, εκεί που παραγματικά ανήκουν: στο Κοινόν των Μυκονίων.
Λυπούμαστε δε επιπρόσθετα, γιατί όπως αναφέρθηκε χθες στην Επιτροπή, η αγοραπωλησία αφορούσε τότε και τον χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό χώρο.
Κοντολογίς (όπως ανέφερε ο εισηγητής της Κ.Ε.ΠΟ.Μ.):


«…αγόρασαν μια λιτή «Ακρόπολη» και χτίζουν στην τραχηλιά της, στο μαλακό της υπογάστριο, έναν περίλαμπρο σύγχρονο Παρθενώνα, που θα λάμπει τη μέρα με τις αντανακλάσεις του απέραντου γαλάζιου από 16 πισίνες και τη νύκτα με τα χιλιάδες λαμπιόνια σαν ολόφωτη σύγχρονη γαλέρα-πολυέλαιος.
Πρόκειται ασφαλώς για μια προσπάθεια να κομπλάρει η ίδια η φύση μπροστά στο δημιούργημα των ανθρώπων…»

Είμαστε σίγουροι ότι οι συμπολίτες μας θα διαβάσουν, θα εμπλουτίσουν και θα συνταχθούν με αυτή μας την πρόταση, ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για τον Δήμο και το Κοινόν της Μυκόνου.

Γιά νά διαβάσετε ολόκληρη τήν ανάρτηση κλικάρετε στήν : kepom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.