Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

«Αλλαγή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων έως τον Ιούνιο»



 

Σε αλλαγή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ώστε να έλθουν στο επίπεδο της εμπορικής αξίας τους, θα προχωρήσει η κυβέρνηση έως τον Ιούνιο, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
Ο κ. Φλαμπουράρης, τόνισε για μια ακόμη φορά ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η η κυβέρνηση δεν θα φορολογήσει την ακίνητη περιουσία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, ούτε την πρώτη κατοικία.
Ερωτηθείς για τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Φλαμπουράρης επεσήμανε ότι έχει όλες τις αρμοδιότητες επί της οικονομίας, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί λύση και όχι ρήξη, εκτιμώντας πως στις αρχές του επόμενου μήνα θα υπάρξει συμφωνία.
Πάντως, ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε πως τα όποια ενδεχόμενα μέτρα δεν πρέπει να εντείνουν την ανθρωπιστική κρίση.
«Εάν βάλουν οι εταίροι τα σημεία του mail Χαρδούβελη είναι δύνατον να πάμε σε συμφωνία χωρίς να πάμε στον ελληνικό λαό;» διερωτήθηκε ο κ. Φλαμπουράρης, ωστόσο εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει δημοψήφισμα, γιατί θα υπάρξει συμφωνία.

«Είμαστε η μόνη χώρα που εννέα μήνες δεν έχει ροή χρηματοδότησης» σημείωσε ο κ. Φλαμπουράρης και κατηγόρησε τους δανειστές ότι επιτίθενται στην κυβέρνηση, για την οποία παραδέχτηκε πως υπερεκτίμησε τη δημοκρατική και διαφανή συμπεριφορά των εταίρων.
Σχολιάζοντας τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ο κ. Φλαμπουράρης τη χαρακτήρισε επιτυχία, επισημαίνοντας ότι «κερδίσαμε το μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα που σημαίνει τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ».
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.