Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Θέλουμε ριζική αντιμετώπιση του χρέους...


Το πρόγραμμα, στην πραγματικότητα έχει τελειώσει από το καλοκαίρι...

Στο Eurogroup είχαμε μια πρώτη συζήτηση και θα συνεχίσουμε αύριο για τα μέτρα και το αίτημα μας, δήλωσε στην αρχή της συνέντευξής του, στην ΕΡΤ (Πάνος Χαρίτος), Γιάννης Δραγασάκης.

Ζητάμε νέο διετές πρόγραμμα από τον ESM για να...
έχουμε ορίζοντα με προοπτική, ενώ καταθέσαμε αίτημα για αναστολή της πληρωμής του ΔΝΤ. Υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθεί αργότερα, πρόσθεσε.

Το αίτημα μας έχει να κάνει με ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για δύο έτη για να μπορέσουμε να πάρουμε τα μέτρα, να κάνουμε τις αλλαγές και να βγούμε στις αγορές.

Υπάρχουν χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το χρέος. Θα θέλαμε ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά χρειαζόμαστε χρηματοδότηση για να πληρώσουμε το χρέος μας, τις υποχρεώσεις μας...


 
Πέταξαν στα σκουπίδια το κείμενο μας... 
Στείλαμε έξι σημεία. Είναι μέσα και τα εργασιακά. Θα σας πούμε αναλυτικότερα για αυτά μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Είμαστε ακόμη στο...
τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Θέλαμε ένα πρόγραμμα για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να πάμε σε αναπτυξιακή λογική για να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες της κοινωνίας, τη διαφθορά, τη λειτουργία του κράτους, τη φοροδιαφυγή.

Στο νέο πακέτο προσθέτουμε αναπτυξιακό πακέτο και ρύθμιση χρέους.

Νέοι φόροι θα μπουν. Ήταν και στην προηγούμενη πρόταση μας, ενώ για την πρόταση των δανειστών εμφανίστηκε και την εμπλοκή που σημειώθηκε τόνισε:

Οι προτάσεις τους οι προηγούμενες μας οδηγούν σε ύφεση 10%. Πέταξαν στα σκουπίδια το κείμενο που αρχικά είχαν χαρακτηρίσει «καλή βάση». Έτσι είχαμε εμπλοκή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.