Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Tι περιλαμβάνει η πρόταση της Ελλάδας...

...σύμφωνα με αξιωματούχους της Ε.Ε.Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 13:29

Τρεις συντελεστές ΦΠΑ -6%, 13% και 23%- αλλά και κατάργηση όλων των «παραθύρων» που δίνουν τη δυνατότητα για συνταξιοδότηση πριν από το 67ο έτος προβλέπει η αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

  • Στον συντελεστή του 6%, με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, προτείνεται να κατατάσσονται μόνο τα φάρμακα, τα βιβλία και τα θέατρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες –οι οποίες επίσης σήμερα κατατάσσονται στο 6,5%- θα μεταφερθούν στο 13%.
  • Στον συντελεστή του 13% θα παραμείνουν οι βασικές κατηγορίες τροφίμων αλλά και τα ενεργειακά προϊόντα (ρεύμα και φυσικό αέριο). Ερώτημα παραμένει το αν θα παραμείνει στο 13% ο κλάδος της εστίασης ή αν θα επανέλθει –όπως είχε συμβεί και πριν από ενάμιση χρόνο- στο 23%. Επίσης, σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, εξετάζεται μετάταξη προϊόντων από το 13% στο 23% για σειρά προϊόντων διατροφής τα οποία δεν χαρακτηρίζονται ως είδη πρώτης ανάγκης.
  • Η πρόταση για το ασφαλιστικό περιλαμβάνει τη σταδιακή κατάργηση των διατάξεων που, ακόμη και σήμερα, επιτρέπουν τη συνταξιοδότηση πριν από το γενικό όριο ηλικίας των 67 ετών. Όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, δεν θα θιγούν, ωστόσο όσοι έχουν απλώς κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα -που σημαίνει ότι έχουν συμπληρώσει τα ένσημα αλλά δεν έχουν πιάσει το απαιτούμενο όριο ηλικίας- είναι πιθανό θα εγκλωβιστούν στην αγορά εργασίας μέχρι να «πιάσουν» το 67ο έτος.
  • naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.