Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ποιος είναι ο βαρόνος φίλος του Βαρουφάκη...



Ο βαρόνος Νόρμαν Λαμόντ, που συντόνισε τις συζητήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη με τα στελέχη των διεθνών hedge funds για το διαβόητο σχέδιο παράλληλου τραπεζικού συστήματος, διετέλεσε υπουργός Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Τζον Μέιτζορ (1990 - 1993), ενώ θήτευσε σε...
αρκετές υψηλόβαθμες θέσεις και επί Μάργκαρετ Θατσερ.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, ο 72χρονος σήμερα βαρόνος του Λέργουικ εγκαινίασε την καριέρα του στον οίκο επενδυτικών συμβούλων Ν.Μ. Rothschild and Sons, ενώ αργότερα έγινε διευθυντής της Rothschild Asset Management. Σήμερα  παραμένει σύμβουλος σε δεκάδες επενδυτικές εταιρίες, ενώ ανήκει στο ΔΣ του Επίσημου Φόρουμ  Νομισματικών και = Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων (ΟMFIF), το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα την περίφημη ηχογραφημένη συνομιλία με πρωταγωνιστή τον κ. Βαρουφάκη. 


«Ο Βρετανός πρώην υπουργός Οικονομικών των Τόρις και ο Βαρουφάκης είναι φίλοι εδώ και χρόνια. Ο ίδιος και ο Έλληνας τέως υπουργός Οικονομικών προσπάθησαν μάλιστα να πάρουν το πρωινό τους στο Reform Club του Λονδίνου τον Φεβρουάριο, αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος επειδή ο Βαρουφάκης δεν φορούσε γραβάτα» σημειώνει το Business Insider.


Οι πολιτικές τους καριέρες έληξαν το ίδιο άδοξα. Ο Λαμόντ αναγκάστηκε να παραιτηθεί  από την κυβέρνηση Μέιτζορ το 1993 κάτω από το βάρος των καταγγελιών για πιθανή εμπλοκή του στο σκάνδαλο κερδοσκοπίας με τη βρετανική λίρα. Η 16η Σεπτεμβρίου 1992 είναι γνωστή ως η μέρα που οι κερδοσκόποι «έσπασαν» τη στερλίνα και ανάγκασαν την κυβέρνηση να την αποσύρει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ΜΣΙ). Στο παιχνίδι αυτό της άγριας κερδοσκοπίας επί της βρετανικής λίρας πρωταγωνίστησε ένας άλλος «φίλος» του κ. Βαρουφάκη, ο μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος.    


"Ελεύθερος Τύπος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.