Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Κ.Τσουκαλάς:Φτάσαμε σε μια «μετα-Μεταπολίτευση» με άδηλη και έωλη μοίρα


Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι σε εποχές κρίσης δεν μπορεί να εξοβελίζεται ο ορθολογισμός.

« Σε στιγμές κρίσης υπάρχει η ανάγκη να μην αφήνει κανείς τι συναισθηματικές εξάρσεις να εξοβελίζουν τον πρακτικό ορθολογισμό» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εκ των πολιτικών και πνευματικών ανθρώπων που δεν δίστασαν δημοσίως να αποκηρύξουν ως καταστρεπτική την άτακτη χρεοκοπία και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ιδίως για όσους όπως λέει « δεν έχουν στον ήλιο μοίρα».  
 Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Τσουκαλάς αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα,στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει « υπάρχουν στιγμές όπου οι ιδέες καλούνται να μετουσιωθούν σε πράξη» και πως «όταν μπεις στην πολιτική και όταν δρας είσαι υποχρεωμένος να ταλανταύεσαι ανάμεσα σε λύσεις εκ των οποίων καμιά δεν είναι εκείνη που επιθυμείς. Να ταλαντεύεσαι αλλά τελικώς να τέμνεις».
Μιλώντας για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για συμφωνία τόνισε « σε ορισμένες στιγμές της ιστορίας όμως είναι όχι απλώς καλύτερο αλλά αναγκαίο να επιλέξει κανείς μια προσωρινή υποχώρηση ή αναδίπλωση που θα λάβει υπόψη της την τρέχουσα ισορροπία δυνάμενων και τον παράγοντα χρόνο. Πράγμα που προφανώς βρισκόταν στο μυαλό του πρωθυπουργού στη διάρκεια των εξοντωτικά ασφυκτικών διαπραγματεύσεων.
 Αναφερόμενος στον πολιτικό βολονταρισμό εντός του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσουκαλάς χαρακτηρίζει «δικαιολογημένη και ευεξήγητη επιθυμία» ενός κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ να μείνει πιστό στις αρχές του αλλά ο ίδιος παρατηρεί ότι σε στιγμές κρίσης «ο βολονταρισμός αυτός συχνά τείνει να σπάσει τα μέτρα του».
Απορρίπτει τα περί πραξικοπήματος που έχει υιοθετήσει η κυβερνητική ρητορική και σημειώνει« οι εμπρηστικές λέξεις θα πρέπει να αποφεύγονται, είναι επικίνδυνες διότι χειραγωγούν μια κοινή γνώμη προς την κατεύθυνση μιας ακατανόητης εμμονής σε λέξεις και συνθήματα».
« Αλλο να διαπιστώνει κανείς ότι οι ευρωπαϊκές διαδικασίες μοιραία οδηγούν σε συρρίκνωση εθνικής κυριαρχίας και άλλο να μιλά κανείς για πραξικόπημα... Εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη πραξικόπημα. 'Ασφυκτική πίεση' ναι , εκβιασμός σαφώς αλλά όχι πραξικόπημα... Το ζήτημα δεν είναι να μεταμφιέζουμε μια πραγματικότητα με νέες πιο εμπρηστικές πιο καταλυτικά ανυπόφορες λέξεις»         
Στην κατακλείδα της συνέντευξης του ο κ./ Τσουκαλάς διαπιστώνει πως « φτάσαμε σε μια «μετά- Μεταπολίτευση» της οποίας η μοίρα είναι ανοιχτή άδηλη και έωλη. Πάψαμε να πιστεύουμε στο αυτονόητο της προόδου».
από   thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.