Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Δυσφορία Τσίπρα για Ζωή - Τι έγινε στο ραντεβού του Μαξίμου (VIDEO)

Η συνάντηση

 23 Ιουλ. 2015

tvxs.gr
Προσωρινή ανακωχή, με εμφανή δυσφορία και προειδοποιητικά μηνύματα Τσίπρα, έβγαλε η συνάντηση των δυόμισι ωρών του πρωθυπουργού με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Μαξίμου.
Το ραντεβού έγινε κατόπιν αιτήματος της Προέδρου της Βουλής και στον απόηχο της νέας, ηχηρής διαφοροποίησής της χθες επί της συμφωνίας με τους πιστωτές και των επιλογών της κυβέρνησης - μιας διαφοροποίησης, που επισφραγίστηκε με το δεύτερο «Όχι» της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο νομοσχέδιο των προαπαιτούμενων και με τις παράλληλες επιστολές της προς τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, στην συνάντηση ο πρωθυπουργός εξέφρασε «προβληματισμό» και είπε στην πρόεδρο της Βουλής ότι η στάση της προκαλεί «θεσμική δυσαρμονία».
«Ο πρωθυπουργός», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου» και της «εξέφρασε  τον προβληματισμό του για την θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει. Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας».
Το μήνυμα Τσίπρα έρχεται μετά τη δημόσια δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου την περασμένη εβδομάδα ότι «δεν είναι στις προθέσεις της να παραιτηθεί» και στη σκιά των βολών και προτροπών χθες στη Βουλή, από βουλευτές της ΝΔ όπως ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον της.
Η ίδια η κυρία Κωνσταντοπούλου, πάντως, φεύγοντας από το Μαξίμου επεσήμανε ότι με τον πρωθυπουργό την συνδέουν «δεσμοί συντροφικότητας» και τόνισε την «κοινή δέσμευση» και των δύο «υπέρ των δικαίων του λαού και της ενότητας και συνοχής της Αριστεράς».
Όπως υποστήριξε είχε με τον Αλέξη Τσίπρα μια ειλικρινή συζήτηση για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν από το κοινοβούλιο «για τη θωράκιση της δημοκρατίας». «Εξέθεσα εκείνα που κατά την άποψή μου αποτελούν απαιτούμενα βήματα και πρωτοβουλίες σε σχέση κυρίως με την άμυνα της χώρας στο ζήτημα του χρέους» πρόσθεσε. 
«Είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και σε τέτοιες στιγμές όπου δοκιμάζονται οι πολιτικές τοποθετήσεις και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις έχει σημασία οι εκπρόσωποι των θεσμών με ειλικρίνεια ακόμα και με διαφορετικές προσεγγίσεις να μιλούν με ευθύτητα» κατέληξε. Δείτε τό VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.