Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Βάσεις 2015. Αγωνία τέλος: Αύριο στις 10.00 ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ

12:02 | 25 Αυγ. 2015
tvxs.gr

Αύριο στις 10.00 το πρωί μπαίνει οριστικό τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψήφιων φοιτητών που διεκδικούν μια θέσει στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής.
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων κυρίως στις σχολές της επαρχίας. Μικρότερη θα είναι η πτώση στις σχολές της Αθήνας αλλά και στα δημοφιλή τμήματα. Θα είναι πάντως αισθητή ειδικά στις περιπτώσεις των ιατρικών και νομικών σχολών. 
Τα δύσκολα θέματα αλλά και η μείωση των μετεγγραφών οδηγούν στην πτώση αυτή. Για τις σχολές τις επαρχίες ιδιαίτερο ρόλο παίζει για ακόμη μια χρονιά η οικονομική κρίση καθώς αρκετές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στα έξοδα.  
Ηλεκτρονική εγγραφή για πρώτη φορά
Αναφορικά με τις εγγραφές από φέτος ισχύει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής.
Οι επιτυχόντες δεν έχουν παρά να εισέλθουν από τον υπολογιστή τους με τον ειδικό κωδικό τους στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες. 
Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά. Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.