Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Φοιτητής του ΑΠΘ κέρδισε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης

undefined
16:06 | 31 Αυγ. 2015
tvxs.gr
Την πρωτιά στον παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης Antonín Dvořák (Αντονίν Ντβόρζακ*), στην κατηγορία νεαρών συνθετών, κατέκτησε ο φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Ορέστης Παπαϊωάννου.
Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να γράψουν στην Πράγα δύο νέα έργα, κατά την περίοδο από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου, βασισμένα σε μουσικά θέματα που δόθηκαν από την επιτροπή του διαγωνισμού.

Το πρώτο έργο αυστηρού στυλ, με το οποίο διακρίθηκε ο Ορέστης Παπαϊωάννου, λέγεται «Prague Canon» και είναι κανόνας για ορχήστρα εγχόρδων.

Ο Ορέστης Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1993. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας, στην τάξη ανώτερων θεωρητικών του Γιάννη Γκουράνη και στην τάξη κλαρινέτου του Δημήτρη Παπαϊωακείμ. Σήμερα, συνεχίζει τις σπουδές του στο ΑΠΘ, στην κατεύθυνση Σύνθεσης της τάξης του Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Χρήστου Σαμαρά.

*Σημείωση "Ν.Μ." : O Antonín Dvořák είναι ο Τσέχος μουσουργός πού συνέθεσε, μεταξύ άλλων σπουδαίων έργων, τήν περίφημη Συμφωνία "Από τό Νέο Κόσμο" ("From the New World" Op. 95), συνήθως αποκαλούμενη "Συμφωνία τού Νέου Κόσμου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.