Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

«Εφυγε» ο πανεπιστημιακός δάσκαλος Ζαχαρίας Δεμαθάς


Πάντειο Πανεπιστήμιο Πάντειο Πανεπιστήμιο


Αγαπητός πανεπιστημιακός δάσκαλος, βαθυστόχαστος ερευνητής και πολύτιμος φίλος, ο Ζαχαρίας Δεμαθάς δίδαξε Πολιτική Οικονομία, Μαρξιστική Θεωρία, Ιστορία, Κοινωνιολογία και Χωροταξία και τίμησε το βαθύτατο νόημα του ελεύθερου πολίτη.
Ανθρωπος «ωραίος», φιλικός, μεγαλόθυμος, με πνευματώδες χιούμορ και οξύτατη κρίση και ταυτόχρονα μ’ έναν λόγο πάντα καλό και θεραπευτικό.
Προσανατολισμένος από τα φοιτητικά του χρόνια σε ιδέες προοδευτικές, υπηρέτησε με εμμονή και σταθερότητα τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Δυτική Ευρώπη από τη Χαϊδελβέργη, όπου ολοκλήρωνε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο και την Οικονομία.
Με την ίδια ανιδιοτέλεια και θέρμη στην επαγγελματική του ζωή στην Ελλάδα αργότερα, υπήρξε από τις κύριες μορφές, αληθινός στυλοβάτης, του ελληνικού πανεπιστημιακού κινήματος την περίοδο 1975-1985.
Η πλούσια διαδρομή της ζωής του αφήνει πολύτιμες υποθήκες στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στους νέους για μια αισιόδοξη και αγωνιστική εμμονή στη ζωή με πίστη στον άνθρωπο και σ’ έναν καλύτερο κόσμο.
Η αγαπημένη του οικογένεια και όσοι είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν και να τον αγαπήσουν θα τον αποχαιρετήσουν στο τελευταίο ταξίδι του την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 2 μ.μ. στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                                  efsyn.gr 

Η "Νέα Μύκονος" εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στήν οικογένεια τού εκλιπόντος πού μαζί μέ τήν αδελφή του -Λίνα Δεμαθά- υπήρξαν πιστοί παραθεριστές τού νησιού μας, από τά παιδικά τους χρόνια, δίνοντας -ανελλιπώς-  κάθε καλοκαίρι τό "παρόν" στίς τότε καλοκαιρινές παρέες μας καί κοσμώντας τες μέ τήν έξοχη παρουσία τους.
Δ.Ν.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.