Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους

tvxs.gr| 09 Δεκ. 2015
1. Είκοσι μέρες πριν την εκπνοή του έτους οι παλινωδίες του υπουργείου Οικονομικών προκαλούν αλαλούμ αναφορικά με το τι θα ισχύσει τελικά για το αφορολόγητο του 2015 και τη συλλογή των αποδείξεων.
2. Με μια κίνηση υψηλού ρίσκου, και στην πιο κρίσιμη μεταμνημονιακή της καμπή, η Αθήνα κηρύσσει ανοιχτά τον νέο πόλεμο κατά Σόιμπλε και δείχνει – διακριτικά, αλλά καθαρά ― την πόρτα εξόδου στο ΔΝΤ. 
3. Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ με απόφασή του καλεί την Ελληνικός Χρυσός να επιστρέψει 15,34 εκατ. ευρώ στο ελληνικό κράτος, καθώς έκρινε ως παράνομη κρατική επιδότηση την πώληση των μεταλλείων Κασσάνδρας (Ολυμπιάδα, Σκουριές, Στρατώνι) σε τιμή χαμηλότερη της αγοραίας, προσφέροντας ενίσχυση και πλεονέκτημα στην εταιρεία. 
4. Ο κύβος ερρίφθη στην πρώτη κιόλας συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους του «κουαρτέτου» και η δυνατότητα πώλησης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων σε ξένα distress funds θα αποτελεί, πιθανότατα έως την άλλη Παρασκευή, νόμο του κράτους.
5. Λίγη ώρα μετά την εκτόξευση πυραύλων από ρωσικό υποβρύχιο, στο πλαίσιο των επιθέσεων της Ρωσίας κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε έμμεσα ακόμη και με χρήση πυρηνικών όπλων.
6. Την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου στην πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.
7. Ζητούνται 240.000 ψηφοφόροι και 700.000 ευρώ για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ. Το κόμμα μπαίνει για μια ακόμη φορά στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές με τον εμφύλιο για τις δημοσκοπήσεις να μαίνεται. 
8. Παραλήρημα Αμβρόσιου: «Όταν και όπου συναντάτε ομοφυλόφιλους, φτύστε τους!». Ένας άνθρωπος της Εκκλησίας παραδίδει μαθήματα… αγάπης και ανθρωπισμού. 
9. Earth Files: Ο «Χρυσός Δίσκος» με τα στοιχεία που έστειλε η NASA στο διάστημα για να μάθουν οι εξωγήινοι «τι είναι ο άνθρωπος». 
10. Κι όμως! Το TIME επέλεξε τη Μέρκελ ως το πρόσωπο της χρονιάς για τη… γενναιοδωρία της. 
Διαβάστε επίσης: «Η Γαλλία πέφτει, παρασύροντας την Ευρώπη», ένα άρθρο του Στέλιου Κούλογλου.
Δείτε: Τα δέκα πιο δημοφιλή βίντεο του YouTube για το 2015 αλλά και τα δέκα βίντεο που είδαν περισσότερο οι Έλληνες τη χρονιά που μας πέρασε. 
* Σκίτσο του Soloup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.