Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Μάκης Ψωμιάδης


Μάκης Ψωμιάδης 
  Ο αιφνίδιος θάνατος του Μάκη Ψωμιάδη οφείλεται σε ανακοπή | EUROKINISSI


Ο Μάκης Ψωμιάδης άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα τα ξημερώματα στα 67 του χρόνια.
Ο πρώην παράγοντας της ΑΕΚ (και άλλων ομάδων στη συνέχεια) ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ελπίς», όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί οξύ έμφραγμα, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.
23/07/2002: Αγιασμός και πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ

Ως παράγοντας ο Μάκης Ψωμιάδης πρωτοεμφανίστηκε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1988, όταν από κοινού με τον Λουκά Μπάρλο έκαναν πρόταση εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ από τον τότε πρόεδρο και ιδιοκτήτη, Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, πρόταση που δεν έγινε δεκτή.
Στη συνέχεια ο Ψωμιάδης έγινε πρόεδρος της Ερασιτεχνικής της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, μια θητεία που ξεκίνησε με μεγάλες μεταγραφές αλλά έληξε άδοξα και άφησε πίσω της μεγάλες «τρύπες».
Το 1993 εμφανίστηκε ξανά στην Ερασιτεχνική μπάσκετ, όπου έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα.
Η πιο σοβαρή παρουσία του στους «κιτρινόμαυρους» έγινε το καλοκαίρι του 2001, οπότε και πήρε το management από τις εταιρείες Enic και ΝetMed.
 συνέχεια

28/04/2002: Πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Κυπέλλου

Εκείνη τη χρονιά η ΑΕΚ έχασε «στα χαρτιά» το πρωτάθλημα έπειτα με ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, κατέκτησε το Κύπελλο και προκρίθηκε στο Champions League.
Ωστόσο, την επόμενη περίοδο, δημιούργησε άσχημο κλίμα στην ομάδα αφού έφερε πίσω τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενέργεια που «δίχασε» τους οπαδούς. Αξιοσημείωτη ήταν και η κόντρα του με τον Ντέμη Νικολαΐδη, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η αποχώρηση του ποδοσφαιριστή από την ομάδα στις αρχές του 2003.
30/05/2002: Ο Μάκης Ψωμιάδης παρουσιάζει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς

Αυτή ήταν και η τελευταία του χρονιά στην ΑΕΚ, από την οποία έφυγε ύστερα από αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ στα ταμεία της ΠΑΕ και την αποκάλυψη των εικονικών τιμολογίων.
Την περίοδο 2005-2006 εμφανίστηκε στον Ακράτητο, αλλά απέτυχε να τον κρατήσει στην Α' Εθνική. Η ομάδα υποβιβάστηκε αρχικά στη Β' Εθνική και στη συνέχεια λόγω χρεών έπεσε στα ερασιτεχνικά.
Ακολούθησε η θητεία του στην Καβάλα, την οποία μετονόμασε σε Νέα Καβάλα λόγω χρεών και από την Γ' Εθνική την ανέβασε μέσα σε τρία χρόνια στη Superleague.
15-9-2011: Ο Μάκης Ψωμιάδης οδηγείται στη ΓΑΔΑ //
ΕUROKINISSI
Tον Απρίλιο του 2014 καταδικάστηκε από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε δεκαετή φυλάκιση, καθώς κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. 
Στα τέλη Αυγούστου 2015 αποφυλακίστηκε ύστερα από 4 χρόνια και 2 μήνες κράτησης.​
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.