Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Αγωγή της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατά VW...

Αγωγή κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen κατέθεσε η αμερικανική κυβέρνηση για το Dieselgate, την τοποθέτηση παράνομων συσκευών σε πετρελαιοκίνητα μοντέλα για την παραποίηση των στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων.
Σύμφωνα με...
εκτιμήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου το ποσό της αποζημίωσης που θα κληθεί να καταβάλει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να ξεπεράσει τα 20 δισ. ευρώ. Το αμερικανικό υπουργείο κατηγορεί τη VW για τοποθέτηση παράνομων συσκευών σε σχεδόν 600.000 πετρελαιοκίνητα μοντέλα, με στόχο να παραποιήσει τα στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων, με πολλές συνέπειες, μεταξύ των οποίων και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

«Με τη σημερινή κατάθεση λαμβάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να θέσουμε την Volkswagen προ των ευθυνών της για κάθε παράνομη ρύπανση», δήλωσε η Σίνθια Γκάιλς της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), εκ μέρους της οποίας κατατέθηκε η μήνυση. 

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη παραδεχθεί την παρανομία, και προέβη σε αλλαγές στην διοίκησή της αλλά και σε ανακλήσεις χιλιάδων μοντέλων.

Παράλληλα το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγγελθούν στην εταιρία κατηγορίες για απάτη σε βαθμό κακουργήματος για την παραπλάνηση των αμερικανών καταναλωτών αλλά και των αρχών για την προστασία του περιβάλλοντος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.