Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Το Συγκρότημα εκπέμπει μονοφωνικά...

Ο ΔΟΛ «διαμαρτυρήθηκε» ανώνυμα σε ένα από τα μέσα που διαθέτει για την φιλοκυβερνητική γραμμή εφημερίδων. Μάλιστα με τον όρο «τα...
καλά ΜΜΕ» προσπαθεί να σκιαγραφήσει εφημερίδες ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιστολόγια που, σύμφωνα με το ΔΟΛ, ακολουθούν φιλοαριστερή ή και φιλοκυβερνητική γραμμή. Στο τσουβάλιασμα αυτό μάλιστα περιλαμβάνουν ακόμα και τα Μέσα των Χατζηνικολάου – Κουρή ως «αριστερά»!

Το συγκρότημα που όχι απλά υιοθετούσε αλλά κυρίως έδινε συστηματικά γραμμή στις κυβερνήσεις από τον καιρό της αποστασίας μέχρι και το 2014, αισθάνθηκε την ανάγκη σήμερα να κουνήσει το δάχτυλο στην αδέσμευτη και στην αριστερή πληροφόρηση.

Για την ιστορία θυμίζουμε εδώ ότι ειδικά στα μέσα του ΔΟΛ δεν υπάρχει όχι αποτύπωμα αλλά ούτε καν ίχνος δημοσιογραφικής παρουσίας που να ασπάζεται την αριστερά. Οι μόνοι αριστεροί που ακούγονται είναι μέλη της κυβέρνησης που καλούνται να πούνε την άποψή τους ενώ προτιμώνται στελέχη που εμφανίζονται να διαφοροποιούνται σε κάποιες κυβερνητικές επιλογές. Συχνά δε μόλις ολοκληρωθεί μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο ακολουθούν δεικτικά έως και περιφρονητικά σχόλια των δημοσιογράφων.

Ακόμα κι αν έχει ξεμείνει κάποιος δημοσιογράφος στο συγκρότημα που να διατηρεί αριστερή άποψη είναι απολύτως απίθανο να μπορέσει να την διατυπώσει είτε στο ραδιόφωνο είτε στις εφημερίδες του ΔΟΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διευθυντής του ΒΗΜΑ FM λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου αισθάνθηκε την ανάγκη ενώ ανήκει απολύτως στη δεξιά, να χαριτολογεί ότι τάχα θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ μήπως και ανεβάσει λίγο την ακροαματικότητα δίνοντας μια ψευδαίσθηση αντικειμενικής πληροφόρησης.

Την ώρα που τα στελέχη του ΔΟΛ κατηγορούν ως «δικτατορική» την προσπάθεια να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, έχουν επιβάλλει την απόλυτη μονοφωνία (τύπου Β. Κορέας) στα δικά τους μέσα και στους απλήρωτους εργαζόμενους που απασχολούν...

Άντα Ψαρρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.