Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Αντιπαραθέσεις στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αντιπαραθέσεις στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).
Αιτία είναι η αντικατάσταση του μέλους του Δ.Σ αντεισαγγελέα Εφετών Ευάγγελου Κασαλιά.
Όλα ξεκίνησαν όταν στις εκλογές της ΕΔΕ, τον περασμένο Μαίο μεταξύ των άλλων εκλέχτηκε ως μέλος του Δ.Σ. ο Ευάγγελος Κασαλιάς, οποίος όμως είναι αποσπασμένος για τρία χρόνια στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), προκειμένου, μεταξύ των άλλων, να ελέγχει τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων που αφορούν σε θέματα δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΔΕ η ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση καθηκόντων, κατόπιν αποσπάσεως, στο υπουργείο Δικαιοσύνης ή σε άλλη υπηρεσία υπαγόμενη στην εκτελεστική εξουσία.
Έτσι, επικαλούμενη αυτό το ασυμβίβαστο, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΔΕ αντικατέστησε τον Ευάγγελο Κασαλιά με τον α΄ αναπληρωματικό, Ευστάθιο Βεργώνη.
Στην συνέχεια επτά μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ. ζήτησαν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να γνωμοδοτήσει για το θέμα του ασυμβίβαστου του Ευάγγελου Κασαλιά. 
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.