Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Μία δημοσκόπηση, «κόντρα» στις άλλες...

Δημοσκόπηση
Κι ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, έρευνα που φιλοξενείται σε Κυριακάτικη εφημερίδα παρουσιάζει ένα...
εντελώς διαφορετικό δημοσκοπικό εύρημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Bridgin Europe για λογαριασμό της εφημερίδας το «Χωνί», στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,4% ενώ η Νέα Δημοκρατία είναι δεύτερη με 18,2%.

Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με 7,4% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, 4,9% και 3,2% αντίστοιχα.

Κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή (3%) βρίσκονται το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων, η Πλεύση Ελευθερίας και η Λαϊκή Ενότητα.

Υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που φθάνει το 26,1%. 
Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 
έναντι της ΝΔ 
 Bridging Europe

Στον απόηχο της ΔΕΘ, σύμφωνα με την έρευνα, το 44% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε σε μεγαλύτερη παροχολογία από τον Αλέξη Τσίπρα που ακολουθεί με 30% ενώ το 26% δεν πήρε θέση.

Κάθετα αντίθετα είναι η κοινή γνώμη στην πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να επιστραφούν τα 246 εκ. ευρώ που θα καταβληθούν στο δημόσιο για την απόκτηση των τηλεοπτικών αδειών στους καναλάρχες: Το 71% διαφωνεί με τη στάση της ΝΔ και μόλις το 26% συμφωνεί.

Την ίδια στιγμή, το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να οργανώσει στην Αθήνα τη Σύνοδο του νότου ενίσχυσε την εικόνα της χώρας ενώ το 21% δήλωσε ότι η Ελλάδα ζημιώθηκε.  
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.