Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση τού πρωθυπουργού μέ τούς προέδρους τών ανωτάτων δικαστηρίων έγινε καί επί Σαμαρά...

Φωνές από το παρελθόν

Με αφορμή την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έχει σηκωθεί ένας κουρνιαχτός από κατεστημένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, που με μοναδικό στόχο τη διάσωσή τους αξιοποιούν τα πάντα, ανεξαρτήτως αν αυτό βλάπτει και τη χώρα και τη δημοκρατία. Τελευταία, η προσοχή αυτού του κατεστημένου έχει στραφεί στη Δικαιοσύνη και κυρίως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς αυτό θα αποφασίσει για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου για τον επίμαχο διαγωνισμό.
Οι χαμένοι καναλάρχες του διαγωνισμού ελπίζουν να κριθεί αντισυνταγματικός, για να συνεχίσουν να λειτουργούν τους σταθμούς τους ανενόχλητοι.
Τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου, αντιλαμβανόμενα την...
συνέχεια
...πολιτική σημασία μιας τέτοιας απόφασης, ελπίζουν ότι, εφόσον αυτή υπάρξει, θα οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης και συνεπώς στη δική τους επάνοδο στην κυβερνητική εξουσία. Ολοι μαζί συστήνουν ως συμφέρον της χώρας την επιστροφή στο παρελθόν!
Προχθές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε τους προέδρους των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας και συζήτησε μαζί τους μισθολογικά και άλλα θεσμικά θέματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη.
Μέγιστο ανοσιούργημα για την αντιπολίτευση. Πολύ περισσότερο που οι ανώτατοι δικαστικοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από όσα διημείφθησαν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η Ν.Δ. είδε σε αυτή τη συνάντηση «συναλλαγή» και εμφάνισε τη γνώμη της ως άποψη της κοινωνίας! Για συναλλαγή μίλησε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η κυβέρνηση Σαμαρά δηλαδή με μία γραμμή. Μόνο που στη θέση του τώρα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αποστομωτική απάντηση σε όλα αυτά έδωσε η ανακοίνωση των τριών ανωτάτων δικαστών, όπου -μεταξύ άλλων- αναφέρεται: «Παρόμοια συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί και επί πρωθυπουργίας κ. Σαμαρά, με τους τότε προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων.
Η προσπάθεια ορισμένων πολιτικών κομμάτων να εμπλέξουν τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης σε κομματικά παιχνίδια είναι απαράδεκτη και πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει.
Οι πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων και γενικότερα όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί δεν χρειάζονται υποδείξεις από κανέναν για να εφαρμόσουν το Σύνταγμα και τους νόμους, χωρίς, βεβαίως, να βρίσκονται απομονωμένοι από την κοινωνία και τα προβλήματά της.
Ως εκ τούτου, η επικοινωνιακή διαχείριση της συνάντησης από ορισμένες πλευρές υπήρξε ατυχής και άστοχη». Περισσότερα σχόλια δεν χρειάζονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.