Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Τα ελληνικά μπαζούκας

Η Ελλάδα διαθέτει πολύ ισχυρά όπλα έναντι του κ. Σόιμπλε.
Το ότι δεν τα έχει χρησιμοποιήσει είναι γιατί αυτή η χώρα είναι βαθύτατα ευρωπαϊκή και νεωτερική, παρά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.
Η Ελλάδα είναι επίσης βαθύτατα ανθρωπιστική και δημοκρατική. Γι΄ αυτό επιδεικνύει ανοχή και καρτερικότητα, γιατί έχει βαθιά αίσθηση της ιστορίας και συναίσθηση του αίματος που έχει καταβάλει.
Παρ΄ όλα αυτά τα «όπλα» υπάρχουν, όπως υπάρχουν τα πυρηνικά σε άλλες περιπτώσεις. 
Υπάρχουν και δεν χρησιμοποιούνται. Ενίοτε, απλώς υπενθυμίζεται η ύπαρξή τους.
1. Δεδομένου ότι πριν λίγους μήνες, το ανεξάρτητο Γραφείο Εσωτερικής Αξιολόγησης του ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι πρώτον, το Ταμείο παραβίασε στην περίπτωση της Ελλάδας την καταστατική του αρχή που προϋποθέτει αναδιάρθρωση του χρέους προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα διάσωσης και δεύτερον, έκανε λάθη που οδήγησαν στην πλήρη αποτυχία του 1ου ελληνικού προγράμματος και επειδή οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι τεράστιες, η Ελλάδα νομιμοποιείται να προχωρήσει σε αγωγή κατά της τρόικας και να ζητήσει αποζημίωση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων.
Η τρόικα μετέτρεψε ένα ιδιωτικό χρέος σε κρατικό, σώζοντας τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χρωστάει πλέον σε κράτη δανειστές, τα οποία επιβάλουν την πολιτική τους βούληση. Πολλές από τις μνημονιακές πολιτικές παραβιάζουν το ελληνικό σύνταγμα και το κοινοτικό κεκτημένο, γεγονός που θα ενίσχυε μια ελληνική αγωγή.
2. Η Ελλάδα διαθέτει πλέον μια ολοκληρωμένη έκθεση των γερμανικών οφειλών, τεκμηριωμένη και με οδικό χάρτη νομικής διεκδίκησής τους από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Διαθέτει, χάρις των Αμερικανών, το αποκαλυπτικό αρχείο της Βέρμαχτ στην Ελλάδα που σημαίνει ότι μπορεί κάθε μέρα να τροφοδοτεί το ευρωπαϊκό φαντασιακό με σκληρές ακραίες ιστορίες και ντοκουμέντα.
Έτσι, η ενωμένη Γερμανία θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει όσα απέφυγε μεταπολεμικά χάρις στον ρόλο που διαδραμάτισε στην ανάσχεση του κομμουνισμού.
Σημειωτέον, η Γερμανία δεν έχει υπογράψει ειρήνη με την Ελλάδα! Διότι προϋπόθεση γι΄ αυτό είναι η εκκαθάριση των πολεμικών χρεών και αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει σε δυο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ για πάντα.
3. Τέλος, αν η Ελλάδα προχωρήσει σε αυτές τις δύο κινήσεις, οι γερμανικές εκλογές θα έχουν ως κεντρικό ζήτημα το Ελληνικό και δευτερευόντως το προσφυγικό.
 
Το Ελληνικό ζήτημα είναι προς όφελος της ΕΕ και της Δύσης να κλείσει γρήγορα, ρεαλιστικά και θετικά.
 
Η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει την υπομονή της και αν η στενοκεφαλιά κάποιων την οδηγήσει να περάσει τη γραμμή της, τότε γαία πυρί μιχθήτω.

 (απόσπασμα από τό άρθρο τού Μάκη Ανδρονόπουλου  μέ τίτλο : Τα ελληνικά μπαζούκας «στραμμένα» απέναντι στον «Δρ. Σόιμπλε» πού δημοσιεύτηκε στό tribune.gr στίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.