Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Την παραπομπή σε δίκη 11 ατόμων για την υπόθεση των «Απάτσι», προτείνει ο εισαγγελέας

Tην παραπομπή σε δίκη έντεκα ατόμων, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Σπύρος Τραυλός, ζητά ο εισαγγελέας Εφετών Σ. Λογοθέτης.
Η υπόθεση αφορά την σύμβαση προμήθειας των ελικοπτέρων «Απάτσι» έναντι 594 εκατ. δολαρίων, η οποία σύμφωνα με την έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς, έγινε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με αποτέλεσμα την μεγάλη οικονομική ζημιά του ελληνικού δημοσίου.
Πρόκειται ειδικότερα για τη Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων 22/2003, τα οποία απορρέουν από την Κύρια Σύμβαση Προμήθειας των 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρεία Boeing.
Μεταξύ των προσώπων για τα οποία ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται παραπομπή στο ακροατήριο είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ο επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος.
Με την ίδια πρόταση ο Σ. Λογοθέτης ζητά να απαλλαχθεί ένας από τους αρχικώς κατηγορούμενους, καθώς και να παύσει η ποινική δίωξη για ακόμη έναν, λόγω θανάτου.
Τα αδικήματα που τους αποδίδονται κατά περίσταση αφορούν απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.