Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Μετά τήν Ίμπιζα πού περιόρισε τό Airbnb, τό Ντουμπρόβνικ περιορίζει τίς αφίξεις...!

Περιορίζουν τους τουρίστες για να σώσουν την πόλη τους...
Περιορίζουν τον αριθμό των τουριστών που δέχονται στην πόλη οι αρχές του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, για να την προστατέψουν από τις ορδές που κατακλύζουν την πόλη, που είναι μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Σύμφωνα με με την UNESCO, η πόλη κινδυνεύει από τα πλήθη που καταβαίνουν καθημερινά από τα κρουαζιερόπλοια που δένουν στο λιμάνι της.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του 2018 το Ντουμπρόβνικ, μια πόλη με ιστορία 800 ετών, επισκέφθηκαν 280.000 τουρίστες από συνολικά 188 κρουαζιερόπλοια, ενώ το 2017 οι τουρίστες ξεπέρασαν τις 749.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ειδικού τουριστικού πόρταλ Cruise Critic, το Ντουμπρόβνικ έχει χαρακτηριστεί ο καλύτερος τουριστικός προορισμός για το 2017 και 2018, ενώ πολύ πίσω βρίσκονται το Κοτόρ στο Μαυροβούνιο, η Βενετία, η Σαντορίνη και η Ρόδος...
συνέχεια Οι 1.500 κάτοικοι και καταστηματάρχες της ιστορικής πόλης, που ξαφνικά έγινε διάσημη και χάρη στη σειρά «Game of Thrones» για την οποία έγιναν εκεί γυρίσματα, υποφέρουν από τις ορδές των τουριστών, τους οποίους πλέον δυσκολεύονται και να εξυπηρετήσουν.

Το 2017 η UNESCO προειδιποίησε ότι αν δεν γίνει κάτι σύντομα, ώστε να προστατευθεί ο χαρακτήρας της πόλης που τίθεται πλέον σε σοβαρό κίνδυνο, τότε το Ντουμπρόβνικ θα χάσει και το καθεστώς του Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι δημοτικές αρχές προχώρησαν το 2017 στη σύνταξη ενός προγράμματος υπό τον τίτλο «Σεβαστείτε την πόλη», το οποίο στόχο έχει να περιορίσει τον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται την παλιά πόλη σε 4.000 κατά το μέγιστο, ανεξαρτήτως εποχής και ημέρας.

Σύμφωνα με την τουριστική υπηρεσία του Ντουμπρόβνικ, το πρόγραμμα έχει αρχίσει να αποδίδει «και ήδη είναι εμφανείς οι βελτιώσεις στην υποδοχή των τουριστών, που είναι εμφανώς λιγότεροι».

Πάντως οι τουρίστες που μένουν μέσα στην πόλη, σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, αναμένεται να αυξηθούν κατά 14%, φτάνοντας μέχρι στιγμής τα 4,2 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.