Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ...



Φελνίκος&w=140&h=145&q=100&zc=1 Φελνίκος 
Όταν η NASA ξεκίνησε την εκτόξευση αστροναυτών στο Διάστημα, ανακαλύφθηκε ότι τα στιλό δεν δούλευαν σε μηδενική βαρύτητα, καθώς το μελάνι δεν κυλούσε στην επιφάνεια γραφής.
Για να λύσουν αυτό το πρόβλημα προσέλαβαν την Andersen Consulting (Accenture σήμερα). Τους πήρε μια δεκαετία και 12 εκατομμύρια δολάρια. Έφτιαξαν ένα στιλό που δούλευε σε μηδενική βαρύτητα, ανάποδα, μέσα σε νερό, σε κάθε είδους επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένου και του κρυστάλλου και σε θερμοκρασίες από πάγο μέχρι και πάνω από 300 βαθμούς Κελσίου. Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν μολύβι...
                                                                                 -----
Γράφω αυτό τον μικρό πρόλογο για να καταλάβουμε πόσο ...αμερικανάκια είναι οι ηγεσίες της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και εξηγούμαι: Μήνες τώρα διαβάζουμε και ακούμε για την προσπάθεια είτε της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τις 180 ψήφους ώστε η παρούσα Βουλή να καταφέρει να εκλέξει τον διάδοχο του Παπούλια είτε του ΣΥΡΙΖΑ να ανεύρει 121 βουλευτές για να την μπλοκάρει και να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Πληροφορίες, αναλύσεις ρεπορτάζ, σχεδόν σε καθημερινή βάση, μας ενημερώνουν για τις κινήσεις του Σαμαρά και του Τσίπρα να λύσουν ο καθένας προς όφελός του τον γόρδιο τούτο δεσμό. Μαθαίνουμε για καυτό παρασκήνιο, για περίεργες προσεγγίσεις, για εξαγορές συνειδήσεων, για μαύρα μέτωπα, για ανίερες συμμαχίες. Κι όλα αυτά γιατί; Για να εκλεγεί ή να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να αποφευχθούν ή να στηθούν ενωρίτερον οι κάλπες.
Ποιόν ενδιαφέρουν όλα αυτά; Όχι πάντως τους πολίτες. Την κυβέρνηση σίγουρα την ενδιαφέρει να ασχολείται η αντιπολίτευση και η κοινή γνώμη με άλλα θέματα και όχι με αυτά που, λόγω μέτρων και πολιτικών, φέρνουν την ίδια σε δύσκολη θέση. Άρα κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει κεντρικό θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Όσο η Κουμουνδούρου, με δηλώσεις των στελεχών της, βοηθά να κρατιέται ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας η προεδρολογία τόσο στου Μαξίμου τρίβουν τα χέρια τους.
Βεβαίως, υπάρχει και η αντίστροφη ανάγνωση. Όσο οξύνεται η αντιπαράθεση για την επικείμενη προεδρική εκλογή τόσο φουντώνουν οι συζητήσεις περί πολιτικής αστάθειας κάτι που δεν ευνοεί τα κυβερνητικά σχέδια και κυρίως τις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Και κάθε εμπόδιο στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση είθισται να το εκλαμβάνει ως βέλος στη δική της φαρέτρα.
Με απλά λόγια κυβέρνηση και αντιπολίτευση ωφελούνται και ταυτοχρόνως βλάπτονται από την προώρως ενσκήψασα προεδρολογία. Η μόνη σίγουρα χαμένη είναι η οικονομία της χώρας που θέλει σταθερότητα για να ευδοκιμήσει και κατ' επέκτασιν και οι πολίτες της αφού η ζωή τους συναρτάται άμεσα με την ανάκαμψη της οικονομίας. Και οι μόνοι σίγουρα κερδισμένοι είναι όσοι από την τρόικα (μπορεί να) επιθυμούν να μην ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους.
Τούτων δοθέντων, και επειδή τα μικροκομματικά παιχνίδια συνήθως είναι μηδενικού αθροίσματος, θα ήταν ίσως σκόπιμο, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να βρουν τρόπο να απεμπλακούν από τα «προεδρικά». Αφ' ης στιγμής ο Κάρολος Παπούλιας ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί ενωρίτερον και κατά συνέπεια η προεδρική εκλογή, εκτός φυσικά δραματικού απροόπτου, θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2015 θα ήταν φρόνιμο κυβέρνηση και αντιπολίτευση να βάλουν μέχρι τότε τα σπαθιά τους στα θηκάρια και να επικεντρωθούν στα ουσιώδη.
Σαμαράς και Τσίπρας να σταματήσουν να κάνουν τα ...αμερικανάκια και ας μιμηθούν τους Σοβιετικούς. Να πάρουν το «μολύβι» και να κάνουν μ' αυτό τους υπολογισμούς τους και όχι να καταφεύγουν σε αμφιβόλου ποιότητας και αποτελέσματος «πολιτικές διασταυρώσεις» και περίπλοκες «έρευνες αγοράς». Να δηλώσουν και οι δύο με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως το θέμα δεν είναι του παρόντος, δεν τους απασχολεί και θα το αντιμετωπίσουν όταν θα έλθει το πλήρωμα του χρόνου. Το Φεβρουάριο ας κάνει ο καθένας τους ό,τι νομίζει.
 matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.