Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Φασούλι το φασούλι... δεν γεμίζει το σακούλι...


Με αυξημένο σκορ σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία, αλλά πολύ μακριά από τον πολυπόθητο για την κυβέρνηση αριθμό των 180 βουλευτών, αναμένεται να λήξει και η δεύτερη διαδικασία στο Κοινοβούλιο για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σταύρο Δήμα.
Μετά το...
διάγγελμα του πρωθυπουργού την Κυριακή, στο οποίο υποσχόταν εκλογές στο τέλος του 2015 και διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με όσους ψηφίσουν υπέρ του προτεινόμενου από την κυβέρνηση Προέδρου, ήδη τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές έχουν δηλώσει επίσημα ότι θα αναθεωρήσουν την ψήφο τους.
Αλλαγή... ψήφων
Πρόκειται κατ’ αρχάς για τον Παναγιώτη Μελά, ο οποίος το προανήγγειλε αμέσως μετά την α' ψηφοφορία, τους Βασίλη Οικονόμου και Γιάννη Κουράκο, οι οποίοι εμφανίστηκαν θετικοί στις εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τη Μίκα Ιατρίδη, η οποία χθες με ανακοίνωσή της επικαλέστηκε τα αιτήματα των συμπατριωτών της στη Ρόδο και ανακοίνωσε την απόφασή της, καθώς η πρόταση του πρωθυπουργού αποτελεί, όπως είπε, την «καλύτερη λύση για την παρούσα περίοδο».
Η αλλαγή στάσης των τεσσάρων ανεξάρτητων ανεβάζει τις θετικές ψήφους για τον Σταύρο Δήμα σε 164, ενώ πολύ κοντά στο «ναι» φέρεται και ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος βρίσκεται και ο προερχόμενος από τους ΑΝ.ΕΛΛ. Κώστας Γιοβανόπουλος, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για τη στάση των δύο πρώην χρυσαυγιτών, Χρ. Αλεξόπουλου και Στ. Μπούκουρα.

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.