Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Βιβλικές καταστροφές στη Δ. Ελλάδα...


undefinedΣημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Δρόμοι και καλλιέργειες καταστράφηκαν, χωριά εκκενώθηκαν, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ...
χρειάστηκε ακόμη και η συνδρομή των ΕΚΑΜ για τον απεγκλωβισμό ατόμων.

Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στη δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στο Ανατολικό Αιγαίο, με αποκορύφωμα την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα.

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στον Έβρο, καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώνονται στην Βουλγαρία, τα νερά έχουν ήδη εισχωρήσει στον ποταμό Άρδα και κατευθύνονται προς την κοίτη του Έβρου. 

Το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα από την Παρασκευή χαρακτηρίζεται από τις πολύ έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Ήπειρο, τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα, αλλά και τους πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, τόσο στα πελάγη, όσο και σε χερσαίες περιοχές.

Παράλληλα οι ριπές των νοτίων ανέμων ξεπέρασαν σε πολλές περιοχές τα 10 μποφόρ, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.