Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Eurogroup: Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας προς Ελλάδα

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ  
Με τελεσίγραφο προς την Ελλάδα έληξε το Eurogroup. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην ελληνική αντιπροσωπεία τονίστηκε ότι πρέπει να ζητηθεί επέκταση του προγράμματος, αν η Ελλάδα θέλει χρηματοδότηση, καθώς και να γίνουν δεκτοί όλοι οι βασικοί κανόνες του προγράμματος. 
Σε τροχιά μη αναστρέψιμης ρήξης βρίσκονται οι διαπραγματέσεις με τους εταίρους καθώς ολοκληρώθηκε, χωρίς συμφωνία, το κρίσιμο Eurogroup. Δείτε το προσχέδιο του κειμένου για την κοινή δήλωση με την Ελλάδα που απέριψε ο κ. Βαρουφάκης. Σκληρή στάση κρατάει το Μαξίμου που αρνείται παράταση του προγράμματος. Επιβεβαιώνεται  ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ δόθηκε στον κ. Βαρουφάκη το συγκεκριμένο κείμενο, στο οποίο έκανε κάποιες παρατηρήσεις και κατέληξε ότι δεν θα το δεχτεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτό το αίτημα επέκτασης του προγράμματος.
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η Ελλάδα μπορούσε:
1) Να χρησιμοποιήσει την ευελιξία του υφιστάμενου προγράμματος.
2) Να λάβει την τεχνική βοήθεια που προβλέπεται από το πρόγραμμα.
3. Να δοθεί εξάμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος που θα έδινε το χρόνο στην Ελλάδα και το Eurogroup να δουλέψουν σε μία νέα συμφωνία

από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.