Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Tίθεται θέμα ηγεσίας στή Ν.Δ., οσονούπω...

Νέα Δημοκρατία: «Μυστικός Δείπνος» με μενού την αλλαγή ηγεσίας

Η Μαριέτα Γιαννάκου διοργάνωσε το δείπνο στο οποίο παρακάθησαν κορυφαία στελέχη της ΝΔ και συζήτησαν την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Νέα Δημοκρατία: «Μυστικός Δείπνος» με μενού την αλλαγή ηγεσίας






Η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία μετά την εκλογική συντριβή της 25ης Ιανουαρίου και οι διαδικασίες που ενδεχομένως θα οδηγήσουν στην αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το βασικό θέμα συζήτησης στο δείπνο που οργάνωσε η πρώην ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου, την Τετάρτη το βράδυ - και στο οποίο παρακάθησαν κορυφαία στελέχη του κόμματος.
Το δείπνο των στελεχών - μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας - ήταν μία από τις πολλές κινήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο το τελευταίο διάστημα μετά την ήττα στις εκλογές και την εκφρασμένη πρόθεση του Αντ. Σαμαρά να μην αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος. Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι το δείπνο έγινε ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Το κεντρικό μήνυμα από τη συνάντηση των κορυφαίων της ΝΔ, στην οποία συμμετείχαν η Ντόρα Μπακογιάννη, o Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ήταν ότι πρέπει το κόμμα να αλλάξει σελίδα.
Στη σύναξη των κορυφαίων, από την οποία δεν παρέστη αν και εκλήθη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης όπως και ο Προκόπης Παυλόπουλος, αποφασίστηκε να γίνουν άμεσα κινήσεις για να περάσει το κόμμα στην επόμενη φάση.
Οι κορυφαίοι της ΝΔ εκτίμησαν ότι πρέπει άμεσα να μεταβεί μια αντιπροσωπεία στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ώστε να εκδηλώσει τις προθέσεις του και να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Επίσης, συζήτησαν με ποια διαδικασία θα δρομολογηθεί η ανανέωση και υπήρξαν διάφορες εκδοχές, ενώ το σίγουρο είναι ότι στην προσεχή Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα ανοίξει το θέμα με ένταση.
Στη συζήτηση η Ολγα Κεφαλογιάννη επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη γιατί δέχθηκε να αναλάβει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, για να της απαντήσει ότι η κίνησή του αυτή δεν αλλάζει τη στάση του έναντι της σημερινής ηγεσίας και δεν ακυρώνει τη κριτική που κάνει.
Το ζητούμενο ήταν πώς θα αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση στη ΝΔ, ενώ υπήρξαν και εισηγήσεις για ευθεία αμφισβήτηση του Αντ. Σαμαρα.
Ο Ευρ. Στυλιανίδης φέρεται να είπε ότι πρέπει να «ταράξουμε την ηγεσία στην εσωκομματική δημοκρατία» και να κορυφωθούν οι πρωτοβουλίες στο έκτακτο συνέδριο, όπου θα αποφασίσουν τα μέλη την πορεία της ΝΔ, ενώ επεσήμανε με νόημα ότι πρέπει «να μην αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού όπως το 2009».
Πιο επιθετική ήταν η Ντ. Μπακογιάννη, ενώ ο Νίκος Δένδιας είπε ότι προτίθεται να πάει ο ίδιος στον κ. Σαμαρά και να θέσει το θέμα της επόμενης μέρας.
Στο ραντεβού δεν εκλήθησαν οι Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης που υπήρξαν προσωπικές «μεταγραφές» του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ από το ΛΑ.Ο.Σ. την άνοιξη του 2012.
από tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.