Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

H "λίθινη εποχή" δέν ετελείωσε από έλλειψη λίθων...

Ο καπνός, η φωτιά, ο Βαρουφάκης και το Μαξίμου

Η δήλωση του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών ότι πλέον τις συζητήσεις με τους πιστωτές κάνει ο Γ.Δραγασάκης πυροδότησε τις συζητήσεις για την «τύχη» του Βαρουφάκη.



o-kapnos-i-fwtia-o-baroufakis-kai-to-maksimou 
Η δήλωση του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Μ.Νούναν  τη Δευτέρα φτάνοντας στο Eurogroup, ότι ο Γιάννης Δραγασάκης αναλαμβάνει τις συζητήσεις με τους πιστωτές - διαψεύστηκε κατηγορηματικά από την αντιπροεδρία -  ήταν ικανή να αναζωπυρώσει τη συζήτηση αν ο Γ. Βαρουφάκης κρίνεται πλέον επαρκής και ακόμη «επιθυμητός» για τον ρόλο του. 
'Ολα πάνω στον έλληνα υπουργό Οικονομικών - από την εκφορά του λόγου του ως τη γλώσσα του σώματός του, την στέρεη αυτοπεποίθηση του ή κατ άλλους την αλαζονεία του, μέχρι τις ιδέες και τις προτάσεις του - έχουν εκληφθεί ως  «επιθετική συμπεριφορά» έναντι προσώπων και θεσμών της Ε.Ε.
Το  πρώτο επεισόδιο στην Αθήνα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ,οι αντισυμβατικές παρουσίες στα Eurogroup , οι υποδείξεις μετά κολακείας και οι καυγάδες με τον Β Σόιμπλε δημιούργησαν ένα κλοιό αμφισβήτησης έως απαξίας γύρω από τον έλληνα υπουργό Οικονομικών.
Προσφάτως ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επέλεξε να «παρακάμψει» τον ευρισκόμενο στις Βρυξέλλες και στη συνεδρίαση Γιάνη Βαρουφάκη και να τηλεφωνήσει απευθείας στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να «κλείσουν» τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου για την τετράμηνη παράταση. 
Οι με «ρυθμό πολυβόλου» εμφανίσεις και δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη στα ΜΜΕ, οι παρεμβάσεις του στα social media,οι αντεγκλήσεις με δημοσιογράφους ξένων μέσων «προκάλεσαν» ακόμη και τα αισθήματα των ένθερμων υποστηρικτών του υπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.
Παρά την δημόσια στήριξη η «γκρίνια» για τη διάθεση υπερπροβολής δεν έμεινε εντός των τειχών του Μαξίμου. Είχε αποδέκτη και τον ίδιο τον κ. Βαρουφάκη ο οποίος έδειξε τάσεις αυτοσυγκράτησης.
Μέχρι την συνέντευξη στην Κοριέρε Ντελα Σέρα, την αναφορά του σε δημοψήφισμα και εκλογές και το πίνκ πόνγκ αποδοκιμασίας με τον ιταλό δημοσιογράφο. 

Ο ρόλος του Γ. Δραγασάκη 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και εποπτεύων τον οικονομικό κύκλο αμέσως μόλις ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών έκανε την επίμαχη δήλωση για τον δικό του ρόλο, διέψευσε πολλαπλώς-  μέσω συνεργατών μέσω twitter και μέσω ανακοίνωσης,πως υπάρχει αλλαγή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση.
Και διαβεβαίωσε πως «την κυβέρνηση εκπροσωπεί στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης».
Πλην όμως ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών δεν μιλούσε ειδικώς για τη διαπραγμάτευση στο Eurogroup αλλά γενικώς για την διαπραγμάτευση με τους πιστωτές.
 thetoc.gr
 
Σημείωση τής Νέας Μυκόνου :                                                                                Ο Υπέρτιτλος : "H "λίθινη εποχή" δέν ετελείωσε από έλλειψη λίθων...", είναι δικός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.