Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Η Μέρκελ άρχισε νά τά "μασάει"...

Νέα επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ: εμμένει σε συμφωνία -γέφυρα η Γερμανία


Η Γερμανία διατηρεί τις επιφυλάξεις της εμμένοντας στην συμφωνία -γέφυρα και όχι σε πλήρη συμφωνία και αυτή η θέση επαναδιατυπώθηκε σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα η Γερμανίδα καγεκλάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με πρωτοβουλία της καγκελαρίου.
Σύφωνα με κυβερνητικές πηγές όπως χθες, έτσι και σήμερα ο κ. Τσίπρας απέρριψε τις θέσεις της κ. Μέρκελ με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της 12ης Ιουλίου ήρθε σε συμφωνία με τους Θεσμούς, την οποία δεν είναι δυνατό να ακυρώσει.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κ. Μέρκελ θα προτιμούσε να υπάρξει συμφωνία μετά από 15-20 ημέρες και παράλληλα σημείωναν ότι είναι αδύνατο η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και άλλες κυβερνήσεις να δεχθούν τους εξωθεσμικούς όρους που θέτει το Βερολίνο.
Μολονότι η κ. Μέρκελ στηρίζει τη θέση Σόιμπλε η ίδια πάντως τηρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, πιο μετριοπαθή στάση, χωρίς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η διάσταση απόψεων με τον γερμανό υπουργό οικονομικών να παραπέμπει στο γνωστό σχήμα «του καλού και του κακού».
Δεδομένου ότι την Παρασκευή αναμένεται να συγκληθεί το Eurogroup, όπως προανήγγειλε νωρίτερα ο Μαριάνο Ραχόι, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει τις επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους με σκοπό να εντατικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις, ώστε να μην υπάρξουν προσκόμματα, με στόχο μια ολοκληρωμένη συμφωνία και όχι συμφωνία –γέφυρα αποδίδουν κυβερνητικές πηγές την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς.

Την στιγμή που χθες αυξάνονταν οι δηλώσεις και τα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο, ότι η Γερμανία και κυρίως ο Β. Σόϊμπλε θα προτιμούσε  συμφωνία –γέφυρα και όχι  ολοκληρωμένη συμφωνία, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε χθες το απόγευμα εκτός από την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.