Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Σαββαΐδου: «Θέμα αρχής να παραιτηθεί» διαμηνύει το Μαξίμου...

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης...
Στα χαρακώματα είναι το Μαξίμου με την Κατερίνα Σαββαΐδου, με αιχμή την παραμονή της τελευταίας στη θέση της Γενικής Γραμματέος Δημοσίων Εσόδων, παρά το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να υποβάλει άμεσα παραίτηση...
Μετά την εμπλοκή της κυρίας Σαββαΐδου σε δύο δικαστικές υποθέσεις, εκ των οποίων στη μια ως ύποπτης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι «είναι ζήτημα αρχής η παραίτησή της». Κύκλοι της κυβέρνησης επεσήμαναν χαρακτηριστικά:
Για την κυβέρνηση, το ζήτημα είναι θέμα αρχής, καθώς αφορά ζητήματα διαφάνειας. Γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Σαββαΐδου η παραίτησή της.
Όπως ανέφεραν, «η κ. Σαββαΐδου απολογείται αύριο, και αν προκύψει κατάχρηση του ρόλου της, σε μια τόσο καθοριστικής σημασίας θέση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιμείνει στην ίδια στάση την οποία κράτησε αυτές τις μέρες'».
Νωρίτερα, και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά ότι για το θέμα «δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκιές σε τέτοιες θέσεις».

Η απαίτηση του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου να παραιτηθεί, με το αιτιολογικό ότι η κυβέρνηση «είναι ευαίσθητη σε θέματα ηθικής τάξεως» δεν γίνεται δεκτή από την κ. Σαββαΐδου.
Κι όπως γράφει χαρακτηριστικά «όχι μόνο γιατί δεν βλέπει το λόγο να το κάνει, αλλά και γιατί πίσω από αυτή την άκρως προσβλητική για την ίδια προσπάθεια διαβλέπει ότι υποκρύπτεται η πρόθεση της κυβέρνησης να την καταστήσει εκ προοιμίου ένοχο για ζητήματα για τα οποία δεν έχει καν κληθεί από τη δικαιοσύνη να εκθέσει τις απόψεις της».
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όταν η κα Σαββαΐδου άκουσε το αίτημα του ΥΠΟΙΚ του απάντησε: «Δεν βλέπω η κυβέρνηση να επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία για τους δύο υπουργούς της και τα πόθεν έσχες τους»...
Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρει ότι δύο ημέρες πριν από την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, η κ. Σαββαΐδου έστειλε στην κυβέρνηση σχέδιο τροπολογίας, που προωθούσε την απαλλαγή της από ποινικές ευθύνες, για οποιαδήποτε απόφασή της, συμπεριλαμβανομένων και των εκκρεμών υποθέσεων.
Το προτεινόμενο σχέδιο τροπολογίας συμπίπτει με την κλήση της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ως ύποπτης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για υπόθεση φορολογικών ελέγχων σε εταιρεία.
Αντί να εισπράξει καταλογισμένους φόρους 78 εκατ., ζήτησε λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου να γίνει επανέλεγχος.
Επίσης, η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων διώκεται για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα) για χρονική παράταση που χορήγησε πέρα από τα νόμιμα όρια (ένα έτος αντί για ένα μήνα) σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να αποδώσουν το 20% επί του φόρου των διαφημίσεων που εισπράττουν για λογαριασμό του Δημοσίου.
Καλά ενημερωμένες πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη τροπολογία κρίθηκε από την κυβέρνηση φωτογραφική και ασύμβατη με την κυβερνητική πολιτική σε θέματα διαφάνειας και συνεπώς απορρίφθηκε...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.