Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Σε μεταφύτευση υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων στην Αθήνα προχωρεί η ΕΡΓΟΣΕ

Ο ΟΣΕ, απαλλοτριώνει τις απαιτούμενες εκτάσεις μαζί με το περιεχόμενο τους, μεταξύ των οποίων είναι και πολλά ελαιόδεντρα (φωτογραφία Αρχείου)
Σε μεταφύτευση υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων στην Αθήνα προχωρεί η ΕΡΓΟΣΕ
 
 
 
Στη μεταφύτευση υπεραιωνόβιων δέντρων στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πρυτανεία επί της οδού Πανεπιστημίου και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προχωρεί η ΕΡΓΟΣΕ.

Η ΕΡΓΟΣΕ στο πλαίσιο της κατασκευής του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, απαλλοτριώνει τις απαιτούμενες εκτάσεις μαζί με το περιεχόμενο τους, μεταξύ των οποίων είναι και πολλά ελαιόδεντρα.

Η εταιρεία, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής της ευαισθησίας, έχει αναπτύξει μια καινοτόμο δράση - για πρώτη φορά στην Ελλάδα από φορέα του Δημοσίου - που σχετίζεται με την διάσωση όσο το δυνατόν περισσότερων ελαιόδεντρων, κυρίως μέσω της διαδικασίας της μεταφύτευσης. Για το λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε ένας μηχανισμός δωρεάν διάθεσης σε Δήμους και σε άλλους φορείς του Δημοσίου μέσω χορηγιών που εξασφαλίζει η ΕΡΓΟΣΕ.

Πρόσφατα εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου, πέντε υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα τα οποία σύμφωνα με βεβαίωση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, είναι ηλικίας από 700 έως 1500 χρονών.

Η διάσωσή τους αποτέλεσε υποχρέωση για τη διατήρηση και ανάδειξη αυτών των δέντρων. Μετά από προετοιμασία πολλών μηνών, ετοιμάστηκε ένα σχέδιο διάσωσης το οποίο είναι πλέον στο τελικό του στάδιο και πρόκειται εντός των επόμενων ημερών να υλοποιηθεί.

Η μεταφύτευση τεσσάρων από αυτά τα ελαιόδεντρα, θα γίνει σε κεντρικά σημεία της Αθήνας (δύο μπροστά από την Πρυτανεία επί της οδού Πανεπιστημίου, ένα στην συμβολή των Οδών Αθανασίου Διάκου και Συγγρού και ένα στην πλατεία της μεγάλης του Γένους Σχολής) και ενός ακόμα σε κεντρικό σημείο εντός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σκοπός της ανέργειας αυτής, σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ, "είναι, οι μελλοντικές γενιές, Έλληνες και ξένοι, να μπορούν να θαυμάζουν τις υπεραιωνόβιες ελιές που έρχονται από τα βάθη των αιώνων και αποτελούν σήμα κατατεθέν της χώρας μας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας".
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.