Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

NOOR ONE: «Διεθνούς εμβέλειας εγκληματική οργάνωση»

Δίκη στο Tριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά Κατηγορούμενος, μεταγωγή από την αστυνομία | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Καταπέλτης η πρόταση της εισαγγελέως που αποδεχόμενη το παραπεμπτικό βούλευμα του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Πειραιά, ξεκίνησε την πρόταση της κάνοντας λόγο για ύπαρξη  εγκληματικής οργάνωσης που είχε στόχο τη μεταφορά και πώληση 2,1 τόνων, του πλοίου NOOR ONE.
Η εισαγγελέας, άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο η ποσότητα να ήταν μεγαλύτερη.
Στη μέχρι τώρα κατάθεση της πρότασης της εισαγγελέας Τρουπή -μέχρι στιγμής- ως βασικά μέλη της διεθνούς εμβέλειας εγκληματικής οργάνωσης αναφέρονται οι παρακάτω κατηγορούμενοι:
Α. Κοτσώνης, Π. Φάρος, Β. Κουρούβανης, Γ. Μπουρδούβαλης, Π. Καλαφάτης και Ν. Γιαννουσάκης.
Τα χαρακτηριστικά της οργάνωσης σύμφωνα με την εισαγγελέα διακρίνει η ιεραρχία και η διακρατική δομή με κοινή δράση και καλοπροετοιμασμένο σχέδιο.
Στους παραπάνω, προσθέτει το νεκρό πλέον Τούρκο Σ. Μπασκάλ (πέθανε στις φυλακές Κορυδαλλού) καθώς και άγνωστα στο δικαστήριο μέλη της οργάνωσης από Ελλάδα και εξωτερικό.
Συνενοχή του πληρώματος, του Ιρανού επιβάτη καθώς και των Τούρκων κατηγορουμένων (τέσσερις) αλλά και των Λάγιου και Καρτσώνη, οι οποίοι γνώριζαν για την εγκληματική οργάνωση, για το φορτίο και συνειδητά αποδέχτηκαν τους σκοπούς της διακίνησης, πρότεινε λίγο αργότερα, η εισαγγελέας.
Η πρόταση της εισαγγελέας έρχεται στη σκιά του θανάτου, του Ινδού κατηγορουμένου, την Παρασκευή.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας Τρουπή οι Αιμίλιος Κοτσώνης,  Γ. Μπουρδούβαλης, Μάκης Γιαννουσάκης, Παναγιώτης Φάρος, Βασίλης Κορούβανης, Παντελής Καλαφάτης συγκρότησαν από κοινού εγκληματική οργάνωση σε βάθος χρόνου με ιεραρχική δομή και κατανομή ρόλων.
Ένα εγκληματικό δίκτυο μεταφοράς, εισαγωγής, αποθήκευσης, κατοχής και διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης με πλήρη εποπτεία σε όλη τη διάρκεια της τέλεσης της πράξης. Σκοπός το οικονομικό όφελος, το οποίο ανερχόταν σε ποσό πάνω από 400 εκατ. ευρώ.
Ένοχοι ως μέλη της οργάνωσης κατά την εισαγγελική πρόταση είναι και το πλήρωμα που γνώριζε και συνέπραξε στις παραπάνω πράξεις με στόχο το οικονομικό όφελος.
Ένοχοι ως μέλη οι συνεργάτες και μεταφορείς Λάγιος και Καρτσώνης χωρίς την επιβάρυνση της διεύθυνσης και οργάνωσης.
Ένοχοι κρίθηκαν, πάντα με βάση την πρόταση της εισαγγελέως, ως μέλη της οργάνωσης οι τρεις από τους τέσσερις Τούρκους κρατούμενους, ο πέμπτος έχει ήδη πεθάνει.
Αθώοι σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση είναι η τέως σύζυγος Γιαννουσάκη, η μητέρα της, ο σύντροφός της και η οικιακή βοηθός. Δεν επιβεβαιώθηκε με κανένα στοιχείο η εμπλοκή τους.
Τέλος αθώα κρίθηκε η Κωνσταντίνα Αλεξανδρή, σύζυγος του πλοιοκτήτη Καλαφάτη διότι κατά την εισαγγελική πρόταση απεδείχθη ότι ενεργούσε για λογαριασμό του συζύγου της.
Αναμένονται στις επόμενες συνεδριάσεις οι αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης. 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 
 efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.