Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Εισαγγελία Μονάχου: «Διαταραγμένο άτομο» ο δράστης - δεν προκύπτει σύνδεση με ISIS

Η χθεσινή αιματηρή επίθεση στο Μόναχο δε συνδέεται με τους πρόσφυγες, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σύνδεση του δράστη με το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε το Σάββατο ο αρχηγός της αστυνομίας της Βαυαρίας. Οπως διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου, πρόκειται για «κλασικη περίπτωση διαταραγμένου ατόμου», ενώ συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατία, θρησκευτικά ή πολιτικά κίνητρα.
Επιβεβαίωσε ακόμη ότι ο δράστης είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μόναχο, όπου ήταν μαθητής, χωρίς να έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές ή να υπάρχει ποινικό ιστορικό εις βάρος του. Στο δωμάτιό του, όπως γνωστοποίησε, εντοπίστηκε βιβλίο που αναφερόταν σε μαζικές δολοφονίες, ενώ λάμβανε ψυχιατρική και φαρμακευτική υποστήριξη.
Η ανάκριση άρχισε με την αστυνομία να προσεγγίζει τους ανθρώπους που γνώριζαν τον δράστη. Οι αρχές εντόπισαν επίσης 300 σφαίρες στο σακίδιο τού, ενώ ήταν οπλισμένος με πιστόλι 9 χιλιοστών.
Οπως ανακοινώθηκε και επίσημα, κατά την επίθεση έχασαν τη ζωή τους συνολικά δέκα άτομα (μεταξύ τους και ο δράστης)  και 27 τραυματίστηκαν. Από τους νεκρούς, οι περισσότεροι είναι νεαροί ηλικίας 14-20 ετών, ενώ μεταξύ των τραυματιών συγκαταλέγεται και ένας αστυνομικός.
Οι αστυνομικές αρχές γνωστοποίησαν επίσης, ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, κάποιο σημείωμα αυτοκτονίας, ενώ οι γονείς των παιδιών που βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο, ήταν ανήμποροι να βοηθήσουν την αστυνομία εξαιτίας του σοκ που είχαν υποστεί.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.