Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Ντάισελμπλουμ : Κατάφερε νά εξοργίσει καί τήν Ευρωβουλή!...

«Κόκκινο πανί» ο Ντάισελμπλουμ στο Ευρωκοινοβούλιο...

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων του, επέκριναν με δριμύτητα σήμερα τη στάση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στον διάλογο για την Ελλάδα στο ημικύκλιο.

Ο Ντάισελμπλουμ είχε δεχθεί ήδη σφοδρά φραστικά πυρά όταν είχε δηλώσει στα τέλη του Μαρτίου ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου κατασπαταλούν τα χρήματά τους στο «αλκοόλ» και στις «γυναίκες».

Τώρα, προκάλεσε το μένος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και ευρωβουλευτών όταν γνωστοποίησε ότι δεν θα πάρει μέρος στον διάλογο ο οποίος προβλέπεται να γίνει αύριο, Τρίτη στο Στρασβούργο με θέμα το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

«Παρότι νομικά (ο Ντάισελμπλουμ) δεν είναι υποχρεωμένος να παρίσταται στις εργασίες μας, περιμένουμε από κάποιον που απαιτεί από τους ευρωπαίους πολίτες να κάνουν τεράστιες θυσίες να νιώθει υποχρεωμένος να απαντήσει στους αντιπροσώπους τους», τόνισε ο Ταγιάνι κατά την έναρξη της ολομέλειας του ΕΚ, εκτιμώντας πως πρόκειται για «ένα απλό ζήτημα ευγένειας».

Ο Ταγιάνι επισήμανε ακόμη ότι θα στείλει «μια επίσημη επιστολή για να διαμαρτυρηθεί στον πρόεδρο του Eurogroup, η οποία θα λέει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ομόφωνα, δεν αποδέχεται τη συμπεριφορά αυτή», πολύ περισσότερο όταν «προέρχεται από κάποιον με ρόλο τόσο σημαντικό»... tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.