Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Εκεί -όπου έχουν ..."καί μυαλό καί ποδάρια"- στρέφονται ΚΑΙ στόν ήπιο ποιοτικό τουρισμό... (γιατί "οι στραβές" είναι πάντα μέσα στό παιγνίδι...)

Περισσότεροι από 12.000 δρομείς φέτος στις Σπέτσες

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2015 08:00 |
Πέντε χρόνια κλείνει η διοργάνωση του Spetses Mini Marathon. Με αρκετές υψομετρικές διακυμάνσεις αλλά πανέμορφη διαδρομή, το 25άρι του Spetses mini Marathon, ο πλήρης δηλαδή γύρος του νησιού, κλέβει τις εντυπώσεις
Περισσότεροι από 12.000 δρομείς φέτος στις Σπέτσες





Με οκτώ δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και όλα τα ενδιαφέροντα διοργανώνεται από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου και για 5η συνεχή χρονιά το Spetses mini Marathon. Μάλιστα, τέσσερις από τους συμμετέχοντες είναι άνω των 90 ετών!
Στο νησί του Αργοσαρωνικού και υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του ΕΟΤ, η φετινή διοργάνωση αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο στην ιστορία του αθλητικού θεσμού. Το Spetses mini Marathon ξεκίνησε το 2011 με 700 συμμετοχές, αναπτύσσει εντυπωσιακή δυναμική διεθνώς κάθε χρόνο και συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια ζωής έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά event στην Ελλάδα: φέτος αναμένονται περισσότερα από 12.000 δρομείς από 20 χώρες.
Στις Σπέτσες θα παραβρεθούν αποστολές από εννέα πρεσβείες, οι Corporate Running Teams θα ξεπεράσουν τις 23, ενώ για μια ακόμη φορά αθλητές διεθνούς φήμης θα κοσμήσουν με την παρουσία τους το Spetses mini Marathon. Ανάμεσά τους ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, o Κώστας Νακόπουλος, ο Βασίλης Κρομμύδας, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, ο Χρήστος Μποφίλιος, η Ντενίζ Δημάκη και η Μάγδα Γαζέα αλλά και σύσσωμος ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών καθώς και οι παραολυμπιονίκες Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς με την ομάδα του Συλλόγου Περπατώ. Μάλιστα, η ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα επιφυλάσσει μια καινοτομία για τους συμμετέχοντες καθώς το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί Sunset Yoga for Runners.

Από το μη αγωνιστικό My First Spetses mini Marathon για βρέφη και γονείς και τους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης μέχρι τους αγώνες δρόμου 5.000 μ. και 10.000 μ. και από τον μίνι μαραθώνιο των 25.000 μ. μέχρι τον Διάπλου των Σπετσών που με βάση τις συμμετοχές είναι ο μεγαλύτερος αγώνας ανοιχτής θαλάσσης στην Ευρώπη.

Ο φετινός αγώνας θα έχει ταυτόχρονα έντονο κοινωνικό χαρακτήρα καθώς στην ομάδα του Χρυσού Χορηγού, της NN Hellas, θα συμμετέχουν πρεσβευτές του Μαζί για το Παιδί, ενώ η ομάδα του Μουσείου Μπουμπουλίνας θα συγκεντρώνει χρήματα και υλικά για το τοπικό Ιατρείο των Σπετσών. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Charity 4U της Holmes Place, ο Αλέξανδρος Πατούνης θα επιχειρήσει να κολυμπήσει τον γύρο του νησιού (42.000 μ.) συνοδεία σημαντικών ελλήνων κολυμβητών συγκεντρώνοντας χρήματα για τη Φλόγα και το Make-a-wish.
Πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων έχει προγραμματιστεί, ανάμεσά τους τα Σπετσιώτικα Κεράσματα από τον Σύλλογο Γυναικών Σπετσών και το καθιερωμένο πια Melissa Pasta Night το οποίο θα πλαισιώσει μια συναυλία - έκπληξη στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Μουσείου Μπουμπουλίνας.
Τα αγωνίσματα του Spetses mini Marathon 2015
1. 25 χλμ. Island Round - Πλήρης φυσιολατρικός γύρος του νησιού
2. 10 χλμ. Run
3. 5 χλμ. Fun Run  - Ιστορικός γύρος της πόλης
4. Κολυμβητικός αγώνας 3 χλμ. (Κόστα - Σπέτσες)
5. Κολυμβητικός αγώνας 5 χλμ. (Σπέτσες - Κόστα - Σπέτσες)
6. Παιδικός αγώνας δρόμου 500 μ. (0-5 ετών) - My 1st Spetses mini Marathon
7. Παιδικός αγώνας δρόμου 500 μ./1.000 μ. (μαθητές δημοτικού)
8. Παιδικός κολυμβητικός αγώνας 150 μ./300 μ. (ηλικίες 8-15 ετών) 
Πληροφορίες και εγγραφές στο www.spetsesmarathon.com
(από τήν ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
τής εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ")

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος είναι τής "Νέας Μυκόνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.