Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Το Παρίσι τιμά τα 130 θύματα...





... των επιθέσεων...
Με χαμηλωμένο το κεφάλι ο Γάλλος πρόεδρος άκουσε την Μασσαλιώτιδα.

Ημέρα μνήμης σήμερα στο Παρίσι για τα 130 θύματα των επιθέσεων.
Περισσότεροι από 1.000 συγγενείς θυμάτων δίνουν το παρών στην επίσημη τελετή που είναι σε εξέλιξη στο Ινβαλίντ, στην καρδιά, της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το...
παρών δίνει και ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επέστρεψε ήδη από τη Μόσχα όπου είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μόλις ακούστηκε ο ύμνος της Γαλλίας, όλοι σηκώθηκαν όρθιοι. Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, είναι ο μόνος που κάθεται μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης.

Η στρατιωτική μπάντα παίζει πένθιμο εμβατήριο.


Με χαμηλωμένο το κεφάλι ο Γάλλος πρόεδρος ακούει την Μασσαλιώτιδα. Στο μνημείο του Μεγάρου των Απομάχων έχει στηθεί μία μεγάλη οθόνη

O Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Από τους ηγέτες των κομμάτων, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και νυν ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων, Νικολά Σαρκοζί, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μαζί με τους Γάλλους υπουργούς.

Την ίδια ώρα δρακόντει είναι τα μέτρα ασφαλείας καθώς δύο από τους τρομοκράτες, ο Σαλάχ Αμπντελσάμ και ο Μοχάμεντ Αμπρίνι παραμένουν ασσύληπτοι.

Για το λόγο αυτό 11.000 αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας από την Κυριακή ενόψει της συνόδου για το κλίμα τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.