Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους

tvxs.gr | 26 Νοε. 2015
1. Ψυχρό «ναι» και χαμηλές προσδοκίες από το συμβούλιο των αρχηγών. Με χαμηλές προσδοκίες συγκαλείται, πιθανότατα το Σάββατο, το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο - και επισήμως πλέον - το ασφαλιστικό και το προσφυγικό. Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης μετά το αίτημα Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δείχνουν κλίμα επιφυλακτικότητας, έως και καχυποψίας, ενώ τις δυνατότητες ουσιαστικού διαλόγου και συναίνεσης περιορίζει εκ των πραγμάτων και η κρίση στη Νέα Δημοκρατία που, επί ματαίω, αναζητεί από το πρωί κοινή γραμμή απέναντι στην πρόταση του πρωθυπουργού.
2. Έδωσαν τα χέρια Πούτιν - Ολάντ κατά των τζιχαντιστών. Να συνεργαστούν στενά ενάντια στον «κοινό εχθρό» της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας συμφώνησαν Πούτιν και Ολάντ που συναντήθηκαν σήμερα στο Κρεμλίνο. Εντωμεταξύ, μαχητικά αεροσκάφη Tornado για αναγνωριστικές πτήσεις πρόκειται να αναπτύξει η Γερμανία στη Συρία προς υποστήριξη της Γαλλίας στη διευρυμένη μάχη που ζητά εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
3. O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περνά στην αντεπίθεση. Απορρίπτει τις κατηγορίες της Ρωσίας για υποστήριξη εκ Τουρκίας του Ισλαμικού Κράτους και προειδοποιεί ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει την κατάρριψη ξένων αεροσκαφών που παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο. Από την πλευρά της, η Μόσχα απειλεί την Τουρκία με ακύρωση του αγωγού TurkStream. Ενώ, σε μια πρώτη κίνηση οικονομικών αντιποίνων, ανακοίνωσε τον περιορισμό των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Τουρκία. Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας της Ρωσίας αναφέρεται πως το 15% των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Τουρκία «υπολείπεται των ρωσικών προδιαγραφών».
4. Υπέρ των δύο κρατών για το Παλαιστινιακό η Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε πως η Ελλάδα στηρίζει ενεργά τη λύση των δύο κρατών στο παλαιστινιακό ζήτημα. Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 21 Δεκεμβρίου, έπειτα από πρόσκληση που τού απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά την επίσκεψη του κ. Αμπάς στην Αθήνα, το Κοινοβούλιο αναμένεται να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.
5. Εγκλωβισμένοι πρόσφυγες της Ειδομένης προσπάθησαν να ρίξουν το φράχτη στην ΠΓΔΜ, καθώς τα Σκόπια δεν επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα οικονομικών μεταναστών από μη εμπόλεμες χώρες.
6. Όλες οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό (νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, υπολογισμός σύνταξης βάσει του χρόνου θεμελίωσης δικαιώματος, όροι αυτοτελούς βασικής σύνταξης, κατώτατα όρια σύνταξης) για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρουσιάζονται αναλυτικά σε έκθεση της ΠΟΕ - ΟΤΑ.
7. Ένας παγκόσμιος χάρτης δείχνει την χώρα προέλευσης των ξένων μαχητών που έχει στρατολογήσει το Ισλαμικό Κράτος στις τάξεις του. Πρωταθλήτρια σε… τζιχαντιστές είναι η Γαλλία αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 1.200 περίπου Γάλλοι έχουν μεταβεί στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος. Ακολουθεί η Τουρκία με 1.000 περίπου μαχητές και το Ηνωμένο Βασίλειο με περίπου 600.
8. Η Ολλανδία του ρατσισμού - Με κομμένα κεφάλια γουρουνιών υποδέχεται τους πρόσφυγες. Μάρτυρες ενός «μεσαιωνικού» σκηνικού έγιναν εκατοντάδες πρόσφυγες στην είσοδο κέντρου κράτησης στην Ολλανδία. Την ίδια στιγμή, ολλανδικό ανώτατο δικαστήριο ενέκρινε σήμερα την κυβερνητική πολιτική που προβλέπει την άρνηση χορήγησης τροφής και στέγης στους αιτούντες άσυλο που η αίτησή τους έχει απορριφθεί, αλλά αρνούνται να επαναπατριστούν.
9. Χιλιάδες Έλληνες ζητούν από τη Google να τους ξεχάσει. Έως τώρα 2.044 χρήστες στην Ελλάδα έχουν υποβάλει στη Google αίτημα ώστε να διαγραφούν αποτελέσματα αναζήτησης που αφορούν το όνομά τους. Στην Ευρώπη έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα 348.085 αιτήματα, τα οποία αφορούν πάνω από 1,23 εκατομμύρια ιστοσελίδες.
10. To Τvxs προτείνει: Οι τέσσερις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας. Ξεχωρίζουν τα φιλμ «99 Σπίτια» του Ραμίν Μπαχράνι και η νέα δημιουργία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, «Chevalier». Αξιόλογες προτάσεις αποτελούν τόσο «Η Γέφυρα των Κατασκόπων» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, όσο και η «Άσφαλτος» του Σαμουέλ Μπενσετρίτ.
Δείτε ακόμα: Ένα animation για μία καθοριστική συνάντηση ενός δραπέτη με έναν μαθητή. Ένας άνδρας δραπετεύει από τη φυλακή, ένα αγόρι το σκάει από το σχολείο. Οι δρόμοι τους θα συναντηθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.