Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Εντός της εβδομάδας τα νέα προαπαιτούμενα...

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καθοριστεί το νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα το βράδυ, ο Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να ...
εφαρμόσουν το νέο πακέτο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.
Μεταξύ των δράσεων θα περιλαμβάνεται και η συγκρότηση του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Σχετικά με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, σημείωσε ότι αναμένεται για τον Ιανουάριο, ενώ κατέστησε σαφές ότι «δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος». Στην πρώτη αξιολόγηση, διευκρίνισε, θα συγκαταλέγεται η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα.
Απαραίτητο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι να έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων έως τα μέσα Δεκεμβρίου, σημείωσε, από την πλευρά του, και ο αρμόδιος για την Οικονομία κοινοτικός επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισι. 

Όπως τόνισε, έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα, αφού, όπως ανέφερε «προωθήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων» και «προχωρά η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Με τη σειρά του, και ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι το δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτούμενων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου, προκειμένου να προχωρήσει και η πρώτη αξιολόγηση.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, τόνισε ότι η εκταμίευση της επόμενης υπο-δόσης θα εξαρτηθεί από την πορεία της εφαρμογής του δεύτερου «πακέτου» προαπαιτούμενων. Η εκταμίευση των κεφαλαίων για τις τράπεζες θα εξετασθεί ξεχωριστά για κάθε μία εξ αυτών, είπε, εφόσον αποδειχθεί ότι χρειάζονται επιπλέον στήριξη.


Πρώτα η ανακεφαλαιοποίηση και μετά η δόση των δέκα δισ. ευρώ, ξεκαθάρισε ακόμη, ενώ σημείωσε ότι η εκταμίευση των δύο δισ. θα γίνει αύριο το πρωί. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.