Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Εκτός τραπεζών 20 από τα 55 μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων.

 Εκτός, ίσως και η Λούκα


18.04.2016

Περίπου 20 από τα 55 μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αναμένεται να αντικατασταθουν τις επόμενες εβδομάδες σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Ανάμεσα σε αυτά μπορεί να είναι και η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Κατσέλη. 

Σύμφωνα με τους Financial Times, θα πρέπει να αντικατασταθεί περισσότερο από το ένα τρίτο των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών κατά τις επόμενες εβδομάδες, ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης της εταιρικής διακυβέρνησης που διενεργείται από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Στο άρθρο αναφέρεται ότι 20 από τα 55 μέλη των διοικητικών συμβουλίων είναι πιθανό να αποτύχουν στην αξιολόγηση και τελικά θα πρέπει να αντικατασταθούν.
Ο σκοπός αυτής της αξιολόγησης είναι η βελτίωση της ποιότητας της εταιρικής διακυβέρνησης στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες χρειάζονται περισσότερη τραπεζική εμπειρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Κατσέλη είναι πιθανό να είναι ανάμεσα στα στελέχη που θα αντικατασταθούν αφενός γιατί δεν έχει τραπεζική εμπειρία, αφετέρου γιατί είναι πολιτικός (υπηρέτησε ως υπουργός οικονομίας το 2009-11 και πρόεδρος κόμματος).

marketfair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.