Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους

tvxs.gr 21:44 | 26 Μάιος. 2016
Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.

1. Το ΔΝΤ διέσωσε τα τελευταία προσχήματα της (χαμένης) παρθενίας του, ο Σόιμπλε κέρδισε ζωτικό πολιτικό και προεκλογικό χρόνο, και η Ελλάδα πήρε τη δόση και την, πολυπόθητη, υποσχετική για το χρέος: Μια συμφωνία με τρεις νικητές και με τρεις διαμετρικά αντίθετους στόχους, μάλλον δύσκολα μπορεί να συνιστά συμπαγή και ολοκληρωμένη συμφωνία. Για πρώτη φορά οι θεσμοί αναγνωρίζουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, δήλωσε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνοντας τον απολογισμό της συμφωνίας, συμπληρώνοντας ότι ως αποτέλεσμα, έχουμε επιτέλους ένα πλαίσιο για την αντιμετώπισή του. Θετικά σχόλια για τη συμφωνία του Eurogroup, αλλά και την εξέλιξη της ελληνικής κρίσης διατύπωσαν ηγέτες και αξιωματούχοι που συμμετέχουν στη Σύνοδο της G7. Η συμφωνία για την Ελλάδα είναι win-win, σχολίασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, προειδοποιώνατς όμως γαι περισσότερα ξενύχτια.
2. Η ΔΕΠΑ, η ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ μπαίνουν στο άμεσο κάδρο των αποκρατικοποιήσεων μέσα από την επικαιροποιημένη λίστα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ - μια λίστα, που περιλαμβάνει 19 επιχειρήσεις και ακίνητα και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων μετά την έγκρισή της από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).
3. Την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος τουλάχιστον 70 στελεχών και υπαλλήλων της τράπεζας Pro Bank για τα θαλασσοδάνεια που χορήγησε την περίοδο 2004 έως και 2011. Η ζημία αγγίζει τα 64 εκατ. ευρώ.
4. Η Ελλάδα θα ανασάνει όταν φύγει ο Σόιμπλε, γράφει ο γερμανικός Τύπος, που προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα: «Μονόδρομος ή παραπλανητική η συζήτηση για το χρέος;».
5. Ολόκληρη την Ιταλία συγκινεί η ιστορία ενός μωρού μόλις εννέα μηνών από τη Νιγηρία του οποίου η μητέρα εξέπνευσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τις λιβυκές ακτές. Στο μεταξύ, εκκενώθηκε εντελώς σήμερα η Ειδομένη. Δείτε τι έμεινε πίσω.
6. Πεδίο μάχης έγινε για άλλη μια φορά σήμερα το Παρίσι αλλά και μεγάλες πόλεις της γαλλικής περιφέρειας, όπου τα γαλλικά συνδικάτα είχαν δώσει ραντεβού στους δρόμους καλώντας σε εθνική κινητοποίηση. Ο νέος «Μάης» έχει ξεσπάσει στη Γαλλία με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Βαλς που αλλάζει το εργασιακό τοπίο, καταστρατηγώντας θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Διυλιστήρια και δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων είναι πλέον το επίκεντρο του κινήματος διαμαρτυρίας. Σήμερα οι εργαζόμενοι προχώρησαν και σε αποκλεισμούς πυρηνικών μονάδων παραγωγής ενέργειας της χώρας, ενώ τα συνδικάτα βρίσκονται σε αναβρασμό πραγματοποιώντας συνελεύσεις για το αν θα προκηρύξουν απεργία.
7. Είναι στα σπαράγματα του μνημείου (σύμπλεγμα κτισμάτων διαφορετικών μεταξύ τους που χρονολογούνται από την αρχαϊκή εποχή, τα βυζαντινά ως και τα νεότερα χρόνια) που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών προ 20ετίας στο λόφο των Σταγείρων της Χαλκιδικής ο τάφος του φιλοσόφου Αριστοτέλη (Στάγειρα 384-Χαλκίδα 322 π.Χ).
8. Για ιδεοληψία και ηθικούς αφορισμούς σχετικά με τη χρήση της ιατρικής κάνναβης, κάνουν λόγο οι Ηλιόσποροι και τέσσερις ακόμη οργανώσεις που τάσσονται υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα. «Η κάνναβη σώζει ζωές, η παραπληροφόρηση τις βάζει σε κίνδυνο», λένε.
9. Αντιμέτωπες με τα στερεότυπα, οι ανύπαντρες γυναίκες αναζητούν μια λύση που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς τον κοινωνικό στιγματισμό. Έτσι γεννήθηκε ένα νέο κερδοφόρο επάγγελμα: Ενοικιαζόμενοι σύντροφοι.
10. Μια βόλτα στο σινεμά για τις ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα. Προτείνει ο Γιώργος Ρούσσος.
* Σκίτσο του KYP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.