Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ολοκληρώθηκε η ανταρσία κατά του Κόρμπιν

Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του ηγέτη των Εργατικών  
| (Rick Findler/PA via AP) UNITED KINGDOM OUT
Με συντριπτικά ποσοστά πέρασε από τους βουλευτές των Εργατικών η πρόταση μομφής κατά του Τζέρεμι Κόρμπιν, στον απόηχο της κριτικής που ασκήθηκε στον ηγέτη του κόμματος για τη διαχείριση της καμπάνιας του Bremain πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα.
Τα επίσημα αποτελέσματα κάνουν λόγο για 172 ψήφους υπέρ έναντι 40 κατά της πρότασης μομφής κάτι που σημαίνει ότι πάνω από το 80% των βουλευτών δηλώνουν ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στον Κόρμπιν καλώντας τον, ουσιαστικά να παραιτηθεί.
Ο ίδιος ο Τζέρεμι Κόρμπιν, πάντως, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από το αξίωμά του.
Σε μια αντίστοιχη περίπτωση, πάντως, για το κόμμα των Συντηρητικών, η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε παραιτηθεί.
Την ίδια στιγμή οι Συντηρητικοί δεν δείχνουν να βιάζονται, καθώς, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, η διαδικασία διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον μετατίθεται για τον Σεπτέμβρη.
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν επανέλαβε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Στον απόηχο του δημοψηφίσματος της περασμένης εβδομάδας η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστιες αλλαγές. Οι κίνδυνοι για την οικονομία και το επίπεδο ζωής μεγαλώνουν. Ο λαός είναι διχαμένος.
Η κυβέρνηση είναι σε σύγχυση. Υπουργοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου, αλλά είναι αποφασισμένοι να κάνουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν με ένα νέο γύρο περικοπών και αυξήσεων σε φόρους.
Οι Εργατικοί έχουν την υποχρέωση να ηγηθούν εκεί όπου η κυβέρνηση δεν μπορεί. Πρέπει να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά, να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να λογοδοτήσει, να αντιταχθούμε στη λιτότητα και να χαράξουμε ένα μονοπάτι προς την έξοδο που θα προστατεύσει τις δουλειές και τα εισοδήματα.
Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να μείνουμε ενωμένο. Από τη στιγμή που εκλέχθηκα ηγέτης των Εργατικών πριν από εννέα μήνες, έχουμε κερδίσει επανειλημμένως την κυβέρνηση στις επιθέσεις της.
Τον περασμένο μήνα οι Εργατικοί αναδείχθηκαν το μεγαλύτερο κόμμα στις τοπικές εκλογές. Στο δημοψήφισμα της Πέμπτης μια μικρή πλειοψηφία ψήφισε για έξοδο, αλλά τ α δύο τρίτα των υποστηρικτών των Εργατικών στήριξαν το κάλεσμά μας για την παραμονή.
Εκλέχθηκα δημοκρατικά για ένα νέο είδος πολιτικής με 60% από τα μέλη και τους υποστηρικτές των Εργατικών και δεν θα τους προδώσω με το να παραιτηθώ. Η σημερινή ψηφοφορία των βουλευτών δεν έχει καμία καταστατική νομιμότητα.
Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα με ξεκάθαρο καταστατικό. Ο λαός χρειάζεται τα μέλη των Εργατικών, οι συνδικαλιστές και οι βουλευτές να ενωθούν πίσω από από την ηγεσία μου σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.