Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους

tvxs.gr 21:15 | 28 Ιουν. 2016
Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.

1. Η επόμενη μέρα της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρώπης και οι αλυσιδωτές συνέπειες που πυροδοτεί το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης των 27 ηγετών της Ευρωπης σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη, στην πρώτη μετά το Brexit Σύνοδο Κορυφής. Οι «27» δείχνουν αποφασισμένοι να εμφανιστούν ενωμένοι ενώπιον του Ντέιβιντ Κάμερον, ζητώντας άμεση έναρξη των επίσημων διαδικασιών για το Brexit. χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, ο οποίος είπε «είμαστε έτοιμοι για το διαζύγιο με τη Βρετανία ακόμη και σήμερα».
2. Είχε προηγηθεί μία επεισοδιακή συζήτηση για το Brexit στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το πρωί. ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλον Γιούνκερ υποδέχτηκε τον Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτη του UKIP και πρωταγωνιστή της εκστρατείας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, με ένα φιλί. Το καλό κλίμα δεν κράτησε ωστόσο για πολύ, καθώς μετά την ομιλία του ο Γιούνκερ, όταν εκείνος καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του UKIP τους ρώτησε: «Ο βρετανικός λαός ψήφισε για την έξοδο. Γιατί είστε εδώ;». Από την πλευρά του ο Φάρατζ, μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο, εκτίμησε πως και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας και θα αποχωρήσουν από την ΕΕ. Μετά τη συζήτηση, με 395 ψήφους υπέρ, 200 κατά και 71 αποχές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα με το οποίο καλείται η Μεγάλη Βρετανία να υποβάλει επισήμως την αίτηση αποχώρησης από την Ε.Ε προτού γίνει οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση. Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Ευρωομάδα της Αριστεράς, το καταψήφισαν.
3. Στο μεταξύ, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν έχασε την εμπιστοσύνη του 80% της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, καθώς 176 βουλευτές ψήφισαν εναντίον του, ενώ μόλις 44 υπέρ του.
4. «Η Αθήνα νιώθει να επιβεβαιώνεται», γράφει η γερμανική εφημερίδα FAZ, υπενθυμίζοντας τις προειδοποιήσεις και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την πορεία της Ευρώπης. Διαβάστε τι γράφει.
5. Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε την Τρίτη η Μαρινόπουλος. Ωστόσο, η συζήτηση του αιτήματος, που επρόκειτο να γίνει σήμερα, αναβλήθηκε μετά από αντιδράσεις πιστωτών που ζητούσαν την απόρριψη της αίτησης.
6. Διαψεύδει η Άγκυρα ότι ζήτησε συγγνώμη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού σύμφωνα με προεδρική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Ανατολή.
7. Η Αττική δέχτηκε... «επίθεση»: Σφοδρή, καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι άρχισε να πέφτει στην Αττική, μαζί με χαλάζι, λίγο μετά τις 7:30 μ.μ., από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Γέρακα...
8. Την έντονη αντίδραση της οικογένειας Φύσσα προκάλεσε η νέα χυδαία προσπάθεια του Θάνου Τζήμερου να κερδίσει ένα λεπτό δημοσιότητας, μη διστάζοντας να εξισώσει τον δολοφονημένο αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα με τον χρυσαυγίτη δολοφόνο του Γιώργο Ρουπακιά. «Ο εξευτελισμός συντελείται ενίοτε και υπό τον μανδύα της ελευθερίας του λόγου», ήταν το σχόλιο της οικογένειας του Φύσσα.
9. Αστυνομική βία σε βάρος ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που κρατούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια Λέσβου καταγγέλλουν οι Γιατροί του Κόσμου.
10.  Mε γευσιγνωσία από παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και καινοτόμες γαστρονομικές ιδέες, ξεκίνησε χθες το διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Στέλιος Κούλογλου στις 27 και 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες για την προβολή των ελληνικών προϊόντων και τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «A discovery network», το «A Greek gastronomy guide» και τη Γκαλερί «Θεώρημα».
* Σκίτσο του Γιάννη Αντωνόπουλου (John Antono)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.