Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Μιντιακός αλληλοσπαραγμός

Πανηγυρισμοί Μαρινάκη για τη δέσμευση της περιουσίας Αλαφούζου
Ο πόλεμος των (σημερινών, αλλά και των επίδοξων) «μιντιαρχών» αποδεικνύεται άγριος στο «παρά πέντε» της διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η απόφαση του Κέντρου Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) να δεσμευτεί η κινητή και ακίνητη περιουσία του προέδρου του Ομίλου ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή, είναι πιθανό σε δεύτερο χρόνο να επηρεάσει την «κούρσα» για την απόκτηση μιας άδειας, ενώ η ανακοίνωση του ίδιου του Γιάννη Αλαφούζου σε συνδυασμό με πρόσφατα δημοσιεύματα των «Παραπολιτικών» δημιουργούν ευκρινώς την εικόνα ενός σκληρού επιχειρηματικού «αλληλοσπαραγμού».
Αναφορικά με την ουσία της έρευνας, ο επικεφαλής του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι καλωσορίζει τον έλεγχο και πως θα συνδράμει στην επίσπευσή του. «Εχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδά μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό» προσέθεσε.
Ωστόσο ιδιαίτερο νόημα έχει τα όσα υποστήριξε ο Γιάννης Αλαφούζος για το «περίγραμμα» της απόφασης του ΚΕΦΟΜΕΠ: «Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στη διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών».
Ποιους κατηγορεί ο Γιάννης Αλαφούζος για «συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών», ιδιαίτερα καθώς, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η έρευνα βασίστηκε σε ανώνυμη καταγγελία και κατοπινές καταθέσεις προσώπων;
Είναι γνωστό πως ο μιντιακός πόλεμος διεξάγεται άλλοτε με τη μορφή αιχμών και άλλοτε με πανηγυρισμούς. Επί του προκειμένου υπήρξαν χτες πανηγυρισμοί από ένα συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης που συνδέεται με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: την εφημερίδα «Παραπολιτικά», που προ ημερών ξεκίνησε «σταυροφορία» για την επίσπευση των σχετικών εισαγγελικών ερευνών κατά του Γιάννη Αλαφούζου.
«“Χαστούκι” στον Mr ΣΚΑΪ» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας των «Παραπολιτικών», με το οποίο ούτε λίγο-ούτε πολύ «καυχήθηκε» για την «επιτυχία» της. Το δημοσίευμα αναρτήθηκε σχεδόν δύο ώρες αφότου έγινε γνωστή η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Γιάννη Αλαφούζου και αποτελούσε ένα «απάνθισμα» των παλαιότερων σχετικών δημοσιευμάτων της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας.
«Εδώ και καιρό τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ είχαν αναδείξει τα «θολά» σημεία στα οικονομικά στοιχεία του Γιάννη Αλαφούζου κάνοντας εκτενείς αναφορές στους ελέγχους που διενεργούν οι αρμόδιες Αρχές για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς και στις καθυστερήσεις που είχαν παρατηρηθεί στην διαδικασία» ανέφερε ο πρόλογος. Και για του λόγου το αληθές παρουσίαζε πέντε κείμενα, με την υπογραφή του ίδιου του εκδότη της, Γιάννη Κουρτάκη, με τα οποία εγκαλούσε δικαστικά και κυβερνητικά στελέχη για καθυστερήσεις στην υπόθεση Αλαφούζου.

*Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα.

efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.