Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ν. Καραμούζης : Βελτίωση του κλίματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιστροφή καταθέσεων 25 δισ. εντός διετίας

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Καραμούζης είπε μεταξύ άλλων πως «θα πρέπει σε γενικές γραμμές να παραδεχτούμε, ότι η κοινή διάθεση έχει μεταστραφεί από τον θυμό και αρνητισμό που την χαρακτήριζε, στην νηφάλια αποδοχή της ανάγκης η Ελλάδα να τακτοποιήσει τα του οίκου της» (φωτ. αρχείου).
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Μία βελτίωση των προοπτικών στην οικονομία, την αγορά, τις επιχειρήσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιστροφή καταθέσεων ύψους περίπου 25 δισ. ευρώ στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, εντός 18 - 24 μηνών, εκτιμά ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης.
Μιλώντας τη Δευτέρα στο Λονδίνο σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Hellenic Observatory of London School of Economics και το Hellenic Bankers Association – UK, και αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια, ο κ. Καραμούζης είπε ότι, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις στην ελληνική οικονομία, θα ξεκινήσουν να μειώνονται από το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως η αντιστροφή της τάσης στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δεν είναι κάτι που συνδέεται μόνον με τη διαχείρισή τους από το τραπεζικό σύστημα που είναι απαραίτητη, αλλά και από την επιστροφή της χώρας σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, την άρση των capital controls, την πρόσβαση στις αγορές για χρηματοδότηση κλπ.
Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Καραμούζης είπε μεταξύ άλλων πως «θα πρέπει σε γενικές γραμμές να παραδεχτούμε, ότι η κοινή διάθεση έχει μεταστραφεί από τον θυμό και αρνητισμό που την χαρακτήριζε, στην νηφάλια αποδοχή της ανάγκης η Ελλάδα να τακτοποιήσει τα του οίκου της».
Πηγή: ΑΜΠΕ
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.