Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Τα ωραία σχέδια του Δημήτρη Μάρδα


ΜΑΡΙΛΗ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΥ
Ηταν μια ήσυχη μέρα του Οκτώβρη όταν ο Δ. Μάρδας άρχισε να ξεδιπλώνει στη Βουλή το ταλέντο του στην αναζήτηση επενδυτών. Ο υφυπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε πως ετοιμάζεται να μεταμορφώσει ένα νησί σε «θερινό Νταβός». Καθώς ο Αλ. Τσίπρας πιθανώς αναρωτιόταν αν θα είναι το νησί η Λέσβος ή η Μυτιλήνη, ο κ. Μάρδας άρχισε να λέει για τον ΟΗΕ που θα το αποικίσει, για τους 6.000 συνέδρους που θα έρθουν, για τα χρήματα που θα φτάνουν στο νησί σαν τα κύματα. Το σχέδιο έμοιαζε υπέροχο. Μέχρι που μάθαμε πως το εκλεκτό νησί «της Τέχνης και της Φιλοσοφίας» είναι η ταπεινή Αιγιλεία.
Οι εμπνεύσεις του Δ. Μάρδα, βλέπετε, πάντα μοιάζουν ωραίες πριν ακούσεις τις λεπτομέρειες. Οπως, ας πούμε, το σχέδιο με τ’ όνομα «Σίρλεϊ Μπάσει»: θα έρχονταν, λέει, όλες οι ντίβες, απ’ τη Μπιγιονσέ ώς τη Μαντόνα, και θα τραγουδούσαν για την Ελλάδα, μπροστά σε οθόνες που θα έδειχναν ελληνικά τοπία. Μόνο που λίγο πριν η Μπιγιονσέ και η Μαντόνα πιαστούν μαλλί με μαλλί για το ποια θα βγει πρώτη να τραγουδήσει, το σχέδιο πάγωσε. Διότι, όπως λέει και η Σίρλεϊ Μπάσεϊ, «οι άνδρες πάντα σε εγκαταλείπουν, ενώ τα διαμάντια ποτέ». Νομοτελειακά ο Δ. Μάρδας την άφησε, μάλλον γιατί ήταν πολλά τα διαμάντια που του ζητούσε. Και οι φήμες τώρα λένε πως σκέφτεται να την αντικαταστήσει με ένα τσούρμο... Κινέζες. Οι οποίες θα κυκλώσουν την Ακρόπολη τραγουδώντας κινέζικα, για να διαφημίσουν την Ελλάδα στην Απω Ανατολή!

Παράλληλα, όμως, επινόησε κι άλλο σχέδιο: να φτιάξει ταβερνούλες και καταφύγια στο οροπέδιο των Μουσών στον Ολυμπο, κάτω απ’ τον θρόνο του Δία, και να ανεβάζει με ελικόπτερα τους τουρίστες απ’ το Λιτόχωρο! Οταν ο δήμαρχος της περιοχής άστραψε σαν τον Δία μπρος στο ενδεχόμενο να γίνει ο Ολυμπος σαν τις ταβέρνες της Βάρης, ο Δ. Μάρδας είπε πως «οι λάτρεις του μετρίου και των μικρών μεγεθών αδυνατούν να συλλάβουν αυτό το επενδυτικό έργο». Και συνέχισε να κάνει σχέδια. Αλλά πάλι, όπως όλοι ξέρουμε, όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει. Το κακό για τον κ. Μάρδα είναι πως όταν κάνει εκείνος σχέδια, ο Θεός δεν είναι ο μόνος που γελάει.


από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.