Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα σε τίτλους


Τvxs.gr 21:26 | 13 Απρ. 2016
Τελευταία ανανέωση 22:20 | 13 Απρ. 2016
1. «Επιχείρηση απεμπλοκής» από τον Τσίπρα με διπλό στόχο. Τα δύο νομοσχέδια, το ταξίδι στην Ευρώπη, η «κατοχύρωση» της συμφωνίας του Αυγούστου. Reuters: Τί θα ζητήσει η Ελλάδα για το χρέος στη σύνοδο του ΔΝΤ. Μαξίμου: Τα δύο νομοσχέδια είναι εντός πλαισίου της συμφωνίας. Απάντηση στις αιτιάσεις ότι η κατάθεση των νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό αποτελούν «μονομερείς ενέργειες» δίνει η κυβέρνηση διαμηνύοντας ότι τα νομοθετήματα προωθούνται για να επιταχυνθεί η αξιολόγηση. Γερμανικό Υπ. Οικονομικών: Υπάρχει μόνο μια λύση, αυτή που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι. 

2. Πρόσφυγες προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη στην ΕιδομένηΧώρους προς ενοικίαση για τη δημιουργία κέντρων προσφύγων αναζητά η κυβέρνηση. 
3. Πόσα πλήρωσαν σε φόρους οι Έλληνες εφοπλιστές το 2013 - 2015. Τα στοιχεία στη Βουλή παρουσίασε ο Τρύφων Αλεξιάδης μετά από σχετικό αίτημα του ΚΚΕ. 
4. Πάπας: Πάω στη Λέσβο για να δείξω την αλληλεγγύη μου στους πρόσφυγες. Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκου στη Μυτιλήνη, το Σαββάτο 16 Απριλίου. Φοιτητές θεολογικής σχολής ικετεύουν μετά δακρύων να ακυρωθεί η επίσκεψη του Πάπα. 
5. Οδηγίες για να συμπληρώσετε τη φορολογική σας δήλωση. Τις οδηγίες με τη μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
6. Το ΠΑΣΟΚ κήρυξε πόλεμο στη... ΝΔ μέσω twitter
7. Γαλλία: Κίνημα «Nuit Debout» ή η κραυγή μιας γενιάς. Η Γαλλία αποκτά τους δικούς της «αγανακτισμένους» για ένα καλύτερο μέλλον. 
8. Ανοίγει παράθυρο για αθώωση της Σαράποβα που βρέθηκε ντοπαρισμένη. Oι Ρώσοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η πρωταθλήτρια θα καταφέρει τελικά να δηλώσει «παρούσα» στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2016 στο Ρίο.
9. Αρχαία ταφή 80 ανδρών με χειροπέδες αποκαλύφθηκε στο Φαληρικό Δέλτα, στο πλαίσιο του έργου για την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Σε βάθος μόλις 2,5 μέτρων από την επιφάνεια, ανακαλύφθηκε πολυάνδριο, ομαδική ταφή 80 δεσμωτών, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι ο ένας δίπλα στον άλλο, αρκετοί δε από αυτούς φέρουν χειροπέδες.
10. Tvxs Cinema - Ρομπέρτο Ροσελίνι: Ιταλικός Κινηματογράφος και Νεορεαλισμός. Τον πρωτοπόρο του ιταλικού νεορεαλισμού, Ρομπέρτο Ροσελίνι (1906-1977), έναν από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς όχι μόνον του ιταλικού αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου, τιμά αυτή την εβδομάδα -από την Πέμπτη 14 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου- η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. 
* Σκίτσο του Κώστα Γρηγοριάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.