Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Σχεδόν μισό δισ. συνεισφέρει η κρουαζιέρα στην οικονομία


Celestyal

Στα 489 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η συνεισφορά του κλάδου της κρουαζιέρας στην ελληνική οικονομία, έσοδα που μπορούν να έρθουν μόνο από εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα. Στο μεταξύ μόνο το 6,5% των Ελλήνων έχει ταξιδέψει με κρουαζιερόπλοιο, καθώς το 45% πιστεύει ότι είναι ακριβός τρόπος διακοπών και το 30% δεν το έχει σκεφτεί. 
Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη η εταιρεία Celestyal Cruises (η μοναδική εταιρεία κρουαζιερόπλοιων με έδρα την Ελλάδα) κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε το φετινό της πρόγραμμα, τις πρώτες εκτιμήσεις της χρονιάς, καθώς και το μελλοντικό σχεδιασμό της. 
Ο αντιπρόεδρος επιχειρήσεων καπ. Γιώργος Κουμπενάς δήλωσε ότι η εταιρεία είχε το 2015 σύνολο εξόδων περίπου 110 εκατ. ευρώ τα οποία διοχετεύτηκαν στην ελληνική οικονομία. Ανάμεσα σε αυτά ήταν περίπου 25,9 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση του ξενοδοχειακού τμήματος των πλοίων και συντήρηση στόλου, περίπου 8 εκατ. ευρώ σε εταιρείες τροφίμων και περίπου 33 εκατ. ευρώ ήταν τα άμεσα έξοδα λειτουργίας. 
«Η Ελλάδα αποτελεί σταθερά έναν δημοφιλή και αγαπημένο προορισμό για τους ξένους τουρίστες, καθώς έχει να επιδείξει τρομερή φιλοξενία, ιστορία, γαστρονομία και πολιτισμό», τόνισε ο αντιπρόεδρος πωλήσεων Πυθαγόρας Νάκος ενώ αναφέρθηκε στους νέους προορισμούς στην Ελλάδα που σταθερά επενδύει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, καθώς το 2016 προστέθηκαν το Ναύπλιο και τα Χανιά, ενώ για το 2017 θα προστεθεί η Κάλυμνος. Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη δραστηριοποίηση της εταιρείας στην Κούβα,όπου μετά την τρίτη επιτυχημένη χρονιά η εταιρεία αποφάσισε την παραμονή του κρουαζιερόπλοιου Celestyal Crystal για όλο το χρόνο στην περιοχή, καθώς υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον με 12.500 για το 2016 και αύξηση 57% και εκτιμήσεις για την επόμενη χρονιά που φθάνουν τους 39.000 επιβάτες. 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.